Home / Nyheder / Homometropolis 1+2

Homometropolis 1+2

Nikoline Werdelins bedste tegneserier fra Homo Metropolis foreligger nu for første gang samlet i to bind. Homo Metropolis udkom oprindeligt som daglig stribe i Politiken fra 1994-2004, og uden selv at vide det lavede Werdelin den bog, som alle efterlyste: Den store danske samtidsroman – og en uomgængelig moderne klassiker.

Nikoline Werdelins portrætter af storbyens afdankede eksistenser, uforbederlige femmes fatales, ensomme sjæle og fortravlede børnefamilier står lige så knivskarpe, tragiske, morsomme og rørende i dag, som da de først så dagens lys. I 2010 er Werdelin nomineret til USA’s mest prestigefyldte tegneseriepris, The Eisner-award, for en af historierne fra Homo Metropolis, ”Fordi jeg holder så meget af dig”, der sidste år udkom i USA, og som har taget de amerikanske anmeldere med storm.

Nikoline Werdelin (f. 1960) er prisbelønnet tegneserietegner og dramatiker og bor i Berlin. Hun er kendt for sine tegneserier i Politiken, Alt for Damerne og Ugebladet Søndag. Rosinante udgiver Homo Metropolis på Nikoline Werdelins 50-års fødselsdag, den 15. september 2010.