Home / Nyheder / Hyldest til Valhalla

Hyldest til Valhalla

Det er snart 30 år siden vi første gang blev introduceret til en helstøbt tegneserieversion af den gamle nordiske mytologi, via Henning Kure og Peter Madsens Valhalla. Når det femtende album i serien udkommer til næste år, er det det uigenkaldelige sidste besøg i Asgård, og for at fejre netop dette, har en mindre gruppe danske tegneserieskabere sat sig for at lave en lille hyldest til folkene der har levet og åndet for Valhalla i så mange år.

Hyldestalbummet Valhallas Venner blev overrakt som en overraskelse til Peter Madsen mandag d. 17. november ved en reception på Den Franske Bogcafe i København. Peter vidste ikke det skulle foregå, eller at Valhallas Venner overhovedet var blevet lavet.

Albummet har forord af Jakob Stegelmann, og indeholder bidrag fra: Sussi Bech, Peter Becher, Thomas Berger, Thierry Capezzone, Lars Dahl, Mette Ehlers, Allan Haverholm, Lars Horneman, Svend Høgh, Lars Jacobsen, Rasmus Julius, Jan Kjær, Ina Korneliussen, Ingo Milton, Frank Madsen, Frank René Madsen, Trine Madsen, Sam Méssétrier, Simon Petersen, Henrik Rehr, Frederik Risom, Jan Rybka, Per Sanderhage, Thomas Schrøder, Jonas Sonne, Erik Svane, Rune T. Kidde og Anders Walther.

Valhalls Venner kan bl.a. købes HER.

OPDATERING:
På Seriejournalens forum, takker Peter Madsen for opmærksomheden således:

Kære alle sammen!

Nu er jeg omsider kommet hjem til Silkeborg igen og har nået at sunde mig oven på overraskelsen. Jeg var nok lidt mundlam af benovelse på selve dagen og følte ikke, at jeg fik sagt jer ordentlig tak for det flotte arbejde.

Jeg har nu nået at læse albummet igennem og vil gerne her sige alle en stor tak for hyldesten. Især til Thierry, som må have slidt som en hest for at få det hele på plads, men også til hver og én af jer, der har bidraget til det flotte album. Det er en meget stor glæde at mærke jeres glæde over den serie, som jeg har levet med størstedelen af mit liv.

Jeg er dog ked af, at Henning Kure ikke var med – ikke mindst fordi en stor del af bidragene (størstedelen, så vidt jeg hurtigt kan tælle) også er rettet til ham – og til serien generelt.
Valhalla er Hennings idé. Det var ham, der samlede holdet omkring serien, og ligegyldig om han har kaldt sig redaktør, producer eller grå eminence, har han fra starten ud over at være seriens ”arkitekt” været forfatter på serien – og han har i meget lang tid været forfatterEN.

Det er i øvrigt vigtigt for mig at sige, at Valhalla altid har været et hold-arbejde. Uden de to medforfattere Hans Rancke-Madsens og Per Vadmands arbejde havde serien været utænkelig, og de tre farvelæggere Søren Håkansson, Jesper Ejsing og Jonas Sonne har også ydet hver deres store bidrag.

Eftersom jeg er den, der har lagt langt de fleste mandetimer (i Valhalla-sammenhæng måler vi nu efterhånden tiden i årtier) i serien, er jeg naturligvis den mest synlige.
Og jeg glæder mig meget over den anerkendelse, det er at blive hyldet med sådan et flot ”festskrift”.
Men jeg har ikke æren for Valhalla alene.
Derfor glæder jeg mig både over de personlige hilsner og de generelle hyldester til serien – ikke mindst dem, som anerkender Hennings store indsats. Han fortjener det.

Endnu en gang tusind tak til jer alle. Jeg glæder mig til at studere albummet igen…
Peter