Home / Nyheder / Kan DU sælge tegneserier i Frankrig?

Kan DU sælge tegneserier i Frankrig?

Danske Tegneserieskabere sender i år op til ti danske tegneserieskabere afsted til den franske tegneseriefestival Quai Des Bulles i Saint Malo. Serieland har klippet følgende fra Danske Tegneserieskabers website:

[box_light]

I Frankrig lever det klassiske tegneseriealbum i bedste velgående. Der udkommer næsten 4000 titler om året. Konkurrencen er benhård og niveauet er højt.

Alligevel har Danske Tegneserieskabere besluttet at sponsere eksponering af en halv snes serieskabere på festivalen i Saint Malo 26.-28. oktober 2012. Dette sker i form af rejselegater. Midlerne hertil kommer fra de puljemidler, Danske Tegneserieskabere årligt modtager via arbejdet i COPY-DAN.

Formålet er at give danske serieskabere mulighed for personligt at præsentere deres serier for potentielle franske udgivere. Til den ende er Saint Malo festivalen mere velegnet end Angoulême, hvor forlagsrepræsentanter er svært tilgængelige. Rejselegaterne inkluderer adgang til festivalen, plads i den danske stand, samt 4.500,- kr. hvilket forhåbningsvis kan dække fly, tog og hoteludgifter for een person, hvis der bestilles i god tid med maximale rabatordninger.

Festivalens navn er ‘Quai des Bulles‘, og den afholdes i Saint Malo, som er en kystby i Bretagne beliggende ud for kanal øerne Gurnsey og Jersey. Festivalens officielle hjemmeside er HER.

Har du mod på at deltage, og mener du, din serie kan stå sig på det franske marked, så hent ansøgningsskema til rejselegatet på nedenstående HER og indsend det bilagt et par eksempel sider fra din serie senest 16. april 2012.

Skulle der indkomme flere end 10 ansøgninger, vil der ske en udvælgelse baseret på de indsendte eksempel sider. Thierry Capezzone og Christoffer Ouzman vil stå for dette. Alle ansøgere vil få svar omkring 1. maj.

[/box_light]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *