Home / Nyheder / Kulturminister Uffe Elbæk erklærer krig mod tegneserier

Kulturminister Uffe Elbæk erklærer krig mod tegneserier

I dag bringen den trykte version af Jyllandsposten Søndag et længere interview med den radikale kulturminister Uffe Elbæk i forbindelse med sin og kulturministeriets fremlæggelse af morgendagens ”Kulturens fremtid i Danmark”, en rapport der skal bane vej for nye initiativer i kulturens tegn, frem til år 2020. Her ligger ministeren nogle bekymrende holdninger til bl.a. tegneserier for banen:

 

[quote]

”Vi skal klæde vore børn og unge kulturelt på, så de er klar til at møde den fremtid, der snart bliver deres. En fremtid fyldt med kulturelle udfordringer og muligheder, der vil kræve al deres snilde, opfindsomhed og kreativitet at navigere sikkert rundt i.

Derfor skal skolerne også have frihed til at blive stærke, kreative institutioner, der ved, hvad der er bedst for de unge, og som får plads til at forme meninger og viser mod til at stille høje intellektuelle krav til både lærere og elever.

Første skridt må derfor være at fjerne uønsket og utilsigtet materiale fra de statslige lånecentraler og butikkernes hyldeplads, der direkte og beviseligt går ind og skader både børn, unge og voksnes dømmekraft. Voldelige og fordummende tegneserier og tegnefilm har alt for længe fået lov at assimilere vores nye og uskærmede generationer, og vi i Kulturministeriet mener, det er derfra forråelsen og dumheden i det danske samfund uhindret har fået lov at brede sig.”

[/quote]

 

Senere refereres der bl.a. til Fredric Werthams ”Seduction of the Innocent” fra 1954, som Uffe Elbæk mener, er lige relevant den dag i dag.

I morgen kl. 12 fremlægges kulturministeriets ”Kulturens fremtid i Danmark”, men du kan allerede nu læse uddrag derfra HER.

 

.

 

OPDATERING: Ja ja, det var selvfølgelig en aprilsnar. Hvad Uffe Elbæk rent faktisk mener om tegneserier, ved jeg ikke, men han syntes i hvert fald denne artikel var sjov! Thanks for being a sport, Uffe!!!  🙂