Home / Nyheder / Mike Diana – en 'undergrunds tegneseriemartyr' udstiller.

Mike Diana – en 'undergrunds tegneseriemartyr' udstiller.

De fleste der følger med i undergrundstegneseriens verden af skæve eksistenser, har nok hørt om Mike Diana. Tilbage i starten af halvfemserne var han hovedpersonen i en amerikansk retsag, hvor han blev anklaget, og dømt, for at have trykt, distribueret og reklameret for obskønt materiale – hans tegneserie “Boiled Angel”.

Forlaget og serigrafiværkstedet Smittekilde, har netop åbnet dørene for deres nye udstillingsvindue SAS, og galleriets anden udstilling bliver med Mike Diana, som de fik kontakt med tilbage i 2003, da Diana bidrog til zinet Smittekilde, hvor han bl.a. også var i København, og spillede Jesus Kristus i Hotel Pro Forma´s teaterstykke Jesus_C Odd Size.

Fra Smittekilde/SAS’s pressemeddelelse:

Så er SMITTEKILDEs nystartede udstillingssted S.A.S klar med sin anden udstilling. Denne gang præsenterer S.A.S et forrygende show af den amerikanske kunstner Mike Diana!

Mike Diana (f.1969) gjorde sig mere eller mindre ufrivilligt bemærket i midt-halvfemserne da han, i hjembyen Largo i Florida, blev idømt fængselsstraf for obskønitet. Staten Florida med sin religiøse fanatiske domstol så ikke med milde øjne på Dianas outreret tegneseriezine ”Boiled Angel“! Sagen fik stor opmærksomhed og Mike Diana blev som den første i vesten dømt for at lave tegneserie og dermed udråbt som en underground comic martyr.

15 år er gået siden denne absurde sensation og historien kan næppe bruges til at hype Mike Diana i nærværende pressemeddelse. Hans billeder derimod er stadig ligeså relevante og det er en ære for S.A.S. at vise nye tegninger af kunstneren.

Mike Diana har -gudskelov- bevaret sin unikke , groteske tegnestil. Der er ikke meget håb at hente i hans trashet verden af  skæve eksistenser ,der på galgenhumoristisk vis udfordrer vores gængse opfattelse af hvad der er tilladt. Hans kunst skildrer en fuldkommen degenereret
seksualitet i uskøn blanding med et voldeligt autoritetsopgør fra teenageskuffens snavsede gemmer.

Smittekilde præsenterer på åbningen et serigrafisk tryk i begrænset oplag af Mike Diana.
Desuden ville det være muligt at erhverve sig hans comix ”Superfly” og ”Sourball prodigy”.

Smittekilde er et forlag og serigrafiværksted der har eksisteret siden 1998. Med S.A.S er København blevet beriget med et unikt udstillingssted der fokuserer primært på samtidsgrafik, eksperimenterende tegneserie og zinekultur.

Der udstilles malerier, tegninger, grafik, store & små – ca 25-30 stk. i alt. – Mike Diana er ikke selv tilstede ved udstillingen.

Fernisering Torsdag den 19. Marts kl 17-20.
Udstillingen er åben hver torsdag fra 13-17 eller kan ses efter aftale (tlf 26 20 56 42)

S.A.S
Øster Søgade 38 (basement)
2100 Copenhagen Ø

LINK: Wikipedia om Mike Diana
LINK: Smittekilde