Home / Nyheder / Nikoline Werdelin – Eisner og Dannebrogordenen

Nikoline Werdelin – Eisner og Dannebrogordenen

Det var ikke uden hjemlig begejstring da det blev offentliggjort i sidste uge, at Nikoline Werdelin er nomineret til dette års Eisner Award, den måske mest prestigefyldte amerikanske tegneseriepris, for bedste “short story”. Det er “Because I love you so much“, der blev udgivet sidste år i antologien From Wonderland with Love, der har fået den amerikanske jury til at opdage Werdelin. Om Werdelin kommer til at hente en Eisner hjem til Danmark, må vi vente med at finde ud af til sidst i Juli, hvor vinderne udnævnes til Comic-Con i San Diego.

Og som om at en Eisner ikke skulle være nok, så har Nikoline Werdelin også lige modtaget Dronningens Dannebrogorden. Som kutyme er, udnævnes en række danskere fra erhvervs- og kulturlivet til Riddere af Dannebrog på Dronningens fødselsdag, og ud over Werdelin, blev folk som Mads Mikkelsen, Viggo Mortensen, Michala Petri, Caroline Henderson, Ulrik Wilbek og Morten Olsen udnævnt.

Serieland ønsker Nikoline Werdelin tillykke med begge udmærkelser!

LINK: Eisner Award 2010

LINK: Riddere af Dannebrogordenen 2010

4 comments

  • Er der forresten nogen der ved om der er andre danske tegneserieskabere der har fået tildelt Ridderkorset af Dannebrog før?

    … og er der andre end Teddy Kristiansen (“It’s a Bird”) der rent faktisk har vundet en Eisner?

  • Det er kun Teddy Kristiansen som har vundet en Eisner, og jeg mener også at han er den eneste dansker der overhovedet har været nomineret til en. Det er også ret usandsynligt at Nikoline skulle vinde en Eisner, men man kan da altid håbe.

  • Jeg ved ikke om det er “usandsynligt” at hun skulle vinde en Eisner, for jeg kender ikke de andre nominerede, jeg kan kun sige at jeg var voldsom imponeret (og rørt) over hendes historie.

    Bjarne Hansen var nomineret til en Eisner for hans farvelægning af “Superman for all Seasons”.

  • Havde lige glemt at Bjarne også har været nomineret – my bad (orkede ikke lige at checke alle mine Eisner notater fra 93 og frem). At det er usandsynligt er der mange grunde til, selvom jeg som dansker da håber det bedste, men det vil tage for lang tid at skrive om. Hvis du er tilstede til Komiks.dk kan vi evt. få en sludder om det der (og sikkert en masse andre ting). Det kunne ihvertfald være hyggeligt at mødes.

Leave a Reply