Home / Nyheder / Ny trend: Videoreklamer for tegneserier?

Ny trend: Videoreklamer for tegneserier?

reykjavikOm vi står på kanten af en ny trend i tegneseriemarkedsføringen, må fremtiden vise, men det ser ud til at det nyeste nye er små videoreklamer, gerne vist over YouTube, der viser indhold og stemning af en nærtstående udgivelse. Vi så det i sidste måned med Thomas Thorhauges Kom Hjem, og nu kan man se billeder af Henrik Rehrs Reykjavik, der udkommer senere på måneden på Forlaget Fahrenheit.

Se filmen HER!

9 comments

  • Så er det heller ikke mere “nyeste nye” end som så, da jeg er ret sikker på at Palle Schmidt lavede en reklamespot for Blodet Konkubine sidste år. Den kunne findes på enten youtube eller flickr, så vidt jeg husker.

  • Men jeg synes sgu det er meget sjovt – vil helt klart overveje det nøje næste gang jeg skal udgive noget – ikke mindst bruge en HEL masse tid på at tænke på hvor fed den bare kunne blive hvis man ellers beherskede det medie, men men men det gør jeg jo ikke – super!

  • Det er jo også tanken der tæller …
    Men jeg synes da bestemt det er en spændende måde at reklamere for sine udgivelser – og hvis det bliver gjort ordentligt, så tror jeg da også at det kan have en virkning på evt købere.

  • “Videoreklamer” – det lyder sådan lidt 70’eragtigt, og hvis der bare menes reklamefilm med levende billeder, der gør opmærksom på en dansk tegneserie, så skal vi da vist helt tilbage til 1920erne eller 30erne til Storm P, Mik og Holger Philipsens første forsøg udi tegnefilmen, hvor deres figurer optrådte i forskellige sammenhænge. Også trailerne for “Poeten og Lillemor” filmene er vel et eksempel på markedsføring af en tegneserie, godt nok i forbindelse med lancering af en film baseret på samme. Men det har sikkert været med til at gøre serien populær.

    Selv har jeg også anvendt mig af “videofilm” et par gange: Den første, der reklamerede for “Kurt Dunder i Tyrol” og som blev vist på Forlaget Carlsens hjemmeside, blev lavet af Johnny Haarup fra Space Invaders, da han tog afgang i 1998.

    Næste gang var i 2001, hvor Kurt Dunder var blevet maskot for Sommerland Falster og derfor optrådte i en 20 sekunders reklamefilm på TV2. Det fik Carlsen overbevist om at gendistribuere de gamle album, der de følgende år solgte knap 900 eksemplarer pr. år efter at have fristet samme skæbne som andre danske album, der ligger på lageret i stedet for i butikkerne. Så det må være en af de første “videofilm” for et tegneseriealbum med en målbar effekt.

    Kurt Dunders “videofilm” kan ses på Kurt Dunders blog på Seriejournalen: http://www.seriejournalen.dk/blogs.asp?blogid=1

  • Men der er jo forskel på at bruge tegneseriefigurer, i en eller anden form for animation, som reklame for et sideprodukt, om det så er en film (Poeten) eller en forlystelsespark (Dunder), end på at lave en decideret “trailer” for en nærtstående tegneserieudgivelse.
    Detaljerne omkring hvad der skete i 20’erne og 30’erne skal jeg ikke gøre mig klog på, men det lyder som om det har været et klassisk tilfælde af mediehop, hvor figurer hopper fra tegneserier til film, uden at være reklame for tegneserien (men hvad ved jeg?!?), ligesom tegneserier og computerspil bliver filmatiseret i dag.

    Men godt så … “videoreklamer” (DEJLIGT 70’er udtryk! Næsten på højde med “elektronisk hjemmeside” og “datamat”!) er IKKE et nyt fænomen … men jeg vil nu alligevel påstå at der er en tendens til at det er en ting der bliver brugt mere nu end før. Der var også et link til en trailer i anmeldelsen af “Young Liars“.

  • >>Men der er jo forskel på at bruge tegneseriefigurer, i en eller anden form for animation, som reklame for et sideprodukt, om det så er en film (Poeten) eller en forlystelsespark (Dunder), end på at lave en decideret “trailer” for en nærtstående tegneserieudgivelse.

    Jeps. Derfor gav jeg jeg også et eksempel på begge dele.

Leave a Reply