Home / Nyheder / Previews pluk for februar 2019

Previews pluk for februar 2019

PREVIEWS PLUK FOR FEBRUAR 2019


Jeg vil ikke decideret kalde det tomgang, der udkommer stadig mange gamle ting, men det kniber med de helt store overraskelser. Hvor bliver de næste store strip samlinger af? Hvad med silver age guf fra DELL og de andre gamle forlag? 


Hvorfor svigter Dark Horse totalt? De har snart kun Creepy og Eerie Archives tilbage, og vi er ved at være ved vejs ende dér. Dark Horse er uinteressant, irrelevant, og dybt forudsigelig. Newie efter newie, crap på crap. Dark Horse bliver en af de sektioner, man skipper i det månedlige katalog, det bliver mere og mere klart. Og godt for det, må man næsten sige. 


Har ikke noget imod at koncentrere det væsentlige på færre hænder, da det godt kan være lidt demoraliserende med den månedlige ørkenvandring gennem så mange ting, der aldrig skulle have set dagens lys. Okay, nok med brok, lad os se lidt positivt på det. 


Marvel er kommet på den geniale idé at omnibusse alt det gamle Ditko før denne mester bragede igennem med Spider-Man. Vol.1 er annonceret og der kommer meget mere. Kunne man gøre det samme med Kirby, så har vi klaret meget af atom age og ind i silver. 


DC omnibusser også ganske pænt, og kan sagtens konkurrere med Marvel på den konto. House of Secrets var jo legendarisk i bronze age, og der var andre skræk antologier, som vi kan se frem til i tonstung omnibus format. Westerns og romance lader vente på sig, men hey, én ting ad gangen. 


Den 6. juni er det 75 år siden, de allierede styrker landede på Omaha Beach, og det bliver markeret også i tegneserieverdenen. Ikke mindst med en D-Day bog af en af de bedste tegnere af krigsserier, den utrættelige Sam Glanzman. It’s Alive hedder forlaget, og lad os endelig holde dem i live. 


Nå, men skal vi fokusere på noget bestemt, må vi dreje projektørlyset hen på en beskeden floppy fra det meget spændende forlag, American Mythology. En meget left-of-center ting taget fra det gamle fattigrøvsforlag, Charlton. I ved nok, dem med comics, som ingen tænkte på at gemme og putte i mylar. Underdog #1 skulle være umulig at opdrive antikvarisk, og derfor begaver American Mythology os nu med en dejlig retro floppy – hele det legendariske, superobskure blad, Underdog #1, som led i deres nye AM Archives linie. 


AM henviser til lørdag morgeners børne TV, masser af tegnefilm så de voksne kunne sove længe… zzzzz. En sådan tegnefilmserie var Underdog, og traditionen tro måtte den også have sin egen comic book udgave, i dette tilfælde tegnet af den forunderligt kultiske Frank Johnson. Frank hvem? Køb det og se selv. Ja, rejs med tilbage til 1970 og se, hvad børn morede sig over dengang. Underdog er fri for bagage og kontinuitet og pis og lort, en befriende lille serie, som man kan læse mens man spiser bløde corn flakes. 
Ovenpå en god skål corn flakes kan vi passende fordøje de håndpukkede oldies for februar, i handlen i april, lige nu og her:


MARVEL 

 • marvel masters of suspense: stan lee & steve ditko omnibus vol.1 hc

DC COMICS 

 • house of secrets: the bronze age omnibus vol.2 hc – mike sekowsky, alfredo alcala, alex nino, sergio aragonés o.a.
 • legends of the dark knight: michael golden hc – michael golden, p. craig russell, dick giordano o.a.
 • shazam!: the world’s mightiest mortal vol.1 hc – c.c. beck, kurt schaffenberger, o.a.  

IDW 

 • amber blake #3 – butch guice

ALBATROSS FUNNYBOOKS 

 • the goon #2 – eric powell

AMERICAN MYTHOLOGY 

 • am archives: underdog #1 1970 charlton edition – frank johnson 

DRAWN & QUARTERLY 

 • walt & skeezix vol.7: 1933-1934 hc – frank king

HERMES PRESS 

 • the phantom: the complete dailies vol.17: 1961-1962 hc – sy barry 

IT’S ALIVE 

 • D-Day: from the pages of combat one-shot – sam glanzman 

MANUSCRIPT PRESS 

 • comics revue presents apr 2019 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *