Home / Nyheder / San Diego 2017 – Messerapport

San Diego 2017 – Messerapport

San Diego 2017

Walter Simonson til Eisner Awards med sin fuldt fortjente statue, som han fik i forbindelse med sin optagelse i deres Hall of Fame.

Walter Simonson til Eisner Awards med sin fuldt fortjente statue, som han fik i forbindelse med sin optagelse i deres Hall of Fame.

25 års jubilæum. 24 år og 25 messer. Man forstår ikke helt, hvordan der er gået så mange år. Men det var også et stort jubilæums år, da Will Eisner ville have være blevet 100 år i år, og det same ville Jack Kirby være blevet. Det var noget som blev fejret på behørig vis, specielt Jack Kirby, der havde flere foredrag dedikeret til ham, og en del af hans børn og børnebørn var til stede på messen. Men mere om det senere.

Walter Simonson og undertegnede til middag sammen, hvor jeg fik overrakt min Sif tegning + diverse bøger

Walter Simonson og undertegnede til middag sammen, hvor jeg fik overrakt min Sif tegning + diverse bøger

De sidste mange år har jeg hjulpet Bud Plant med at sætte hans bod op, men i år havde han ikke længere en bod, men kun et enkelt bord i Small Press området. Så der var ikke brug for så meget hjælp, og jeg hjalp kun til kortvarigt, ligesom jeg hjalp til kortvarigt i en anden bod. Jeg havde derfor en del tid til overs inden messen åbnede, som blev brugt til at spise morgenmad med Marv Wolfman, samt frokost og aftensmad med en del af tegneserieforhandlerne på messen, bl.a. Al Stoltz & Terry O’Neill. Ud over det var jeg også rundt til de førnævnte tegneserieforhandleres boder og kigge efter tegneserier fra min egen og venners søgelister (med en del held).

 

Onsdag aften åbnede messen og derfra gik det i høj fart over stok og sten. Jeg var selv så heldig, at fange messe gæst Eduardo Risso i Artist Alley og fik ham til at signere et par tegneserier, samt lave en fed Agent Graves tegning i min 100 Bullets HC. Den mand kan tegne! Aftenen sluttede med, at jeg var ude og spise med nogle gode venner på The Old Spaghetti Factory, hvilket vi har gjort de seneste mange år.

Messegæst Eduardo Risso lavede en super skarp Agent Graves i min 100 Bullets HC.

Messegæst Eduardo Risso lavede en super skarp Agent Graves i min 100 Bullets HC.

Torsdag var den første hele dag, og tiden fløj bare af sted på messen. Det jeg dog så mest frem til foregik ikke på messen, men var i stedet en middag jeg skulle til torsdag aften med Walter Simonson i anledning af, at hans anden Thor Artist Edition udkom. Jeg var til en lignende middag for 3 år siden med Dave Gibbons i anledning af udgivelsen af hans Watchmen Artifact Edition. Udgangspunktet var det samme, at 25 personer kunne deltage i middagen, hvor alle ville få et eksemplar af Thor Artist Edition + en original tegning i 11×17 format af en figur efter eget valg (jeg valgte Sif), samt et eksemplar af den anden samling af Walter Simonson’s Ragnarök i en special udgave med kassette og en original tegning. Der var dog så stor efterspørgsel på at deltage i middagen, at Walter gik med til at lave 10 tegninger mere, så der kunne deltage 10 flere. Man valgte at inkludere yderligere 10 personer, der dog ikke fik en tegning (men alt andet), og derfor ikke betalte fuld pris. Det var en rigtig hyggelig middag, med god mad. Efter spisning startede Walter Simonson sammen med Artist Edition idemand og redaktør Scott Dunbier, at uddele tegning og tegneserier til alle de fremmødte. Alle blev kaldt frem en for en, og fik vist hvilken figur de havde valgt at Walter skulle tegne. Ganske festligt!

 

Efter middagen var det videre til CBLDF’s åbningsfest, hvor jeg spenderede et par timer i gode venners lag inden det gik hjem til hotellet efter en meget lang dag.

Jack Kirby's børn og børnebørn. Fra venstre er det Jack's søn Neal's 3 børn. Tracy, Jeremy & Jillian, samt Jack's datter Lisa yderst til højre.

Jack Kirby’s børn og børnebørn. Fra venstre er det Jack’s søn Neal’s 3 børn. Tracy, Jeremy & Jillian, samt Jack’s datter Lisa yderst til højre.

Om fredagen var jeg til en signering med både Frank Miller og Stan Lee, da jeg tidligere på dagen havde været så heldig at vinde i en lodtrækning. Stan Lee signeringen var sent om eftermiddagen, og da den blev næsten ½ time forsinket, var jeg noget presset med at nå tilbage til mit hotel og klæde om inden jeg skulle til Eisner Awards om aftenen. Men det lykkedes, og jeg nåede frem tids nok til at få en fin middag inden prisuddelingen startede. Jeg sad endnu engang sammen med nogle gode venner ved et bord sponsoreret af Ralph Mathieu og hans tegneseriebutik Alternate Reality Comics. Prisuddelingen forløb ganske effektivt, med mange morsomme og bevægende øjeblikke. Jeg var specielt glad for, at Walter Simonson blev optaget i Hall of Fame. Fuldt fortjent.

 

Lørdagen gik ret hurtigt, og så var det tid til at gå ud og spise aftensmad med Bud Plant og venner, hvilket var utrolig hyggeligt.

Glad dansk fan får signeret en tegneserie af Frank Miller i Dark Horse boden.

Glad dansk fan får signeret en tegneserie af Frank Miller i Dark Horse boden.

Søndag morgen kl. 10 var jeg til det årlige tilbagevendende Kirby hyldest foredrag, hvilket var ekstra specielt i år, da Kirby ville have været blevet 100 år. Så salen og podiet var proppet med Kirby entusiaster, og folk som havde arbejdet med Jack Kirby, fremmest af dem Mark Evanier, som styrede slagets gang. En del af Jack Kirby’s børn og børnebørn var ligeledes til stede. Der blev fortalt mange bevægende og rørende historier og anekdoter, hvor der specielt blev lagt vægt på, at Jack Kirby endelig havde fået den anerkendelse han fortjener.

Alle dette års glade Eisner Awards vindere!

Alle dette års glade Eisner Awards vindere!

Jeg var selv så heldig at møde Jack Kirby, og give ham hånden til min første San Diego messe i 1993 (hvilket var hans sidste). At kunne hilse på hans datter Lisa Kirby, og hans søn Neal’s 3 børn til foredraget (Jack’s børnebørn) næsten 25 år senere var ganske specielt. Det er svært at forestille sig, at min 25. San Diego messe kunne have sluttet på en bedre måde.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *