Home / Nyheder / Serieland-kronik i Jyllandsposten.

Serieland-kronik i Jyllandsposten.

Kan du huske dengang i starten af året, da Erwin skrev en lille kronik på Serieland om tegneseriens påstået død, der i dén grad fik sindene i kog? Kulturskribent på Jyllandsposten, Tom Hermansen, har læst op på kronikken, og de efterfølgende kommentarer, og har brugt det som grundlag for en artikel i dagens avis om tegneserier – med den påfaldende overskrift: Tegneserien er død, tegneserien længe leve! Artiklen giver et kort indblik i hvad der udkommer af tegneserier i dagens Danmark – lige fra Manga til Grafiske Romaner til humorserier a-la Garfield.

7 comments

  • Der står ikke specielt meget om vores laaaange diskussion, der kun bruges som indledning til en slags præsentation af bredden i de tegneserieudgivelser, der er udgivet de seneste år. Faktisk en fin kronik henvendt til JPs læsere, der dagligt må trives med skod-striber, men som hermed får indblik i noget andet end hunden Freddie. Journalisten siger dog ikke noget, som læsere af danske tegneseriesites ikke vidste i forvejen, og han formaster sig endda til gentagne gange at kalde tegneserien en genre (jeg ruller med øjnene!).

  • Her er alt, hvad der står om Serieland-kronikken (at copy-paste det hele er vist ulovligt, så jeg tillader mig hermed at balancere):

    Tegneserien er død. Det hævder forfatteren og tegneren Erwin Neutzsky-Wulff i et debatindlæg på serieland. dk. Hans diagnose har forårsaget et inferno af svar, og sidens redaktør har for lødighedens skyld måttet fjerne de mest beskidte. Men man kan stadig læse kommentarer som »Uden at kende Erwin specielt godt, så tror jeg, hans opvækst har hæmmet ham. Han kan godt lide at råbe “røv” og andre provokerende fraser, for larmen tiltaler ham.« Og: »Mage til mavesurt sludder skal man sgu lede længe efter.« Et af debattens mere stilfærdige svar kommer fra den unge, danske tegner Johan F . Krarup : »Det er flot at erklære en kunstform, der er midt i en blomstringstid, for død. Med manga og graphic novels har tegneserien taget et kvantespring.

    Der udkommer gode ting som aldrig før. Hvis dette er udtryk for død, så vil jeg gerne vide, hvilke kunstformer Erwin finder “levende”.«

Leave a Reply