Home / Nyheder / Støt følgeretten

Støt følgeretten

Vidste du, at hver gang et stykke originalt tegneseriekunst (eller et hvilket som helst andet slags kunst) bliver solgt og videresolgt, så har kunstneren ret til økonomisk kompensation?

resale_rightSådan er det i hvert fald i Danmark og det meste af EU, men der er dog lande som ikke har indført denne ordning – følgeretten, som det hedder. Rige lande som USA og Schweiz har valgt ikke at tilgodese kunstnere når deres værker bliver videresolgt, og det vil en netop igangsat underskriftindsamlingskampagne forsøge at ændre på.

Følgeretten er den ordning, som sikrer, at billedkunstnerne får vederlag, når deres originale værker bliver videresolgt. Derigennem får kunstnerne del i de penge, der tjenes på videresalget af deres værker, og får dermed et økonomisk grundlag for at skabe ny kunst og kultur. Følgeretsordningen gælder i hele EU og i en lang række andre lande. I Danmark administreres ordningen af Copydan BilledKunst.

Læs lidt mere om kampagnen på CopyDan Billedkunst ved at KLIKKE HER, og deltag i underskriftsindsamlingen HER. (Siden er på fransk, men hvis du ikke ønsker at høre mere til kampagnen, kan du bare afvinge de to knapper under signaturboksen.)

Pr dags dato har 5725 personer allerede skrevet under.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *