Home / Nyheder / Superman #1 solgt for 1 million dollars!!!

Superman #1 solgt for 1 million dollars!!!

For næsten et år siden kunne vi her på Serieland berette om salget af Action Comics #1, der hvor vi møder Superman for første gang, til den hårrejsende sum af 317.200 dollars, eller ca. 1,8 millioner kroner. Tidlig mandag morgen blev endnu en kopi af det eftertragtede blad solgt på netauktion i USA – denne gang for intet mindre end EN MILLION dollars – altså knap 5.5 millioner danske kroner, hvilket er den højeste pris der nogensinde er betalt for en tegneserie.

Det er ikke fordi Action Comics er steget så meget i værdi siden sidste år, men simpelthen fordi dette salg er af en meget finere kvalitet. Det er et urestaureret blad der har fået karakteren 8.0 – eller very fine, hvilket er en sjældenhed af de helt store.

Som en morsom lille krølle på halen ved auktionen sidste år, fik en ung dansk studerende blod på tanden og dollartegn i øjnene, og satte sin egen kopi af danske Superman #1 fra 1950 til salg på nettet. Han proklamerede at hvis han ikke fik 500.000 kroner for det, ville han ikke af med det. Den kom bl.a. til salg på Lauritz.com – hvor højeste bud dog kun blev 3.700 kroner. Vi går ud fra han stadig har bladet i samlingen.

LINK: Superman’s debut comic sells for $1 million

OPDATERING: Der skulle ikke gå mere end fire dage før ovenstående sensationelle køb blev slået – læs mere HER!