Home / Nyheder / Twillight som manga på dansk til juni

Twillight som manga på dansk til juni

Stephenie Meyers populære tøsevampyrserie, Twillight (‘Tusmørke’ på dansk), udkommer nu som tegneserie på dansk fra forlaget Carlsen. Bøgerne har solgt over 100 millioner på verdensplan, heraf hele 230.000 i Danmark alene. Filmatiseringerne af de to første film har ligeledes høstet megen ros og solgt mange billetter og DVD’er – og den tredje i serien er klar i biograferne til sommer.

Det første bind af tegneserieversionen af Twillight, illustreret af den koreanske tegneserieskaber Young Kim – med input fra Meyer på hver enkelt panel – udkommer 23. juni. De sort/hvid sider med sart farvetoning skulle skabe “en sjælden sammensmeltning af de asiatiske og vestlige tegneserier teknik”, ifølge de amerikanske udgivere. Umiddelbart ser stilen dog ud til at være meget “klassisk manga”, hvilket også passer godt til det forventede publikum – piger og unge kvinder, dem der for alvor tog bøgerne til sig i første omgang.

På forsiden af første bind ser man teenageren Bella Swan henslængt på græsset, hvilket er det drømmebillede der først inspirerede Meyer til at skrive den succesfulde serie. “I min drøm, var der to mennesker der havde en intens samtale på en eng i en skoven. En af disse mennesker var en typisk pige, mens den anden person var fantastisk smuk og glimtende vampyr,” har Meyer udtalt. “Jeg forblev efterfølgende i sengen og bare tænkte på drømmen. Jeg var så optaget af det navnløse pars historie, at jeg hadede tanken om at glemme det. Det var den slags drøm, der giver én lyst til at ringe til en ven og kede hende med en detaljeret beskrivelse . ”

Meyer har fortalt, at Kim’s grafiske fortolkning af hendes karakterer og handlinger var “meget tæt” på, hvad hun forestillede sig, mens hun skrev bøgerne. “Det tager mig tilbage til de dage, hvor jeg skrev Twilight”, har hun udtalt til Entertainment Weekly. “Jeg elsker det. Jeg takker hende (Young Kim) for det. “