Home / Nyheder / Under Huden – ny dansk tegneserieantologi

Under Huden – ny dansk tegneserieantologi

Mandag d. 27. august 2012, lød det officielle startskud for den nye danske tegneserieantologi UNDER HUDEN, en antologi der sætter fokus på de nære, ægte og autentiske oplevelser.

Forud for startskuddet kørte en entusiastisk og sprudlende debat på Danske Tegneserieskaberes forum, hvor det blev besluttet at samle materiale til en ny dansk tegneserieantologi, der skal udgives i forbindelse med Copenhagen Comics i 2013 (1.-2. juni 2013) – altså om godt ni måneder. Det bliver en tema-antologi, der kommer til at handle om noget så smukt og fantastisk som: virkeligheden!

For at skabe en antologi med en skarp profil, er der blevet udstukket én gylden regel, som er rygraden i hele konceptet, og som alle serieskaberne SKAL leve op til:

[box_light]DU er hovedpersonen, og historien skal foregå i DIN virkelighed! Historien skal være baseret på DINE autentiske og ægte oplevelser/tanker.[/box_light]

Decideret ’fiktion’ er altså ikke tilladt. Hvad deltagerne vælger at ville dele med omverdenen er altså helt op til dem selv. Der kan tages udgangspunkt i noget fra deres barndom eller ungdom, noget de frygter eller glædes over. Det kan handle om forhold, nostalgi, sex, rejsebeskrivelse eller noget helt, helt andet. Bare det er baseret på SERIESKABERNES egne autentiske og ægte oplevelser.

Selvom intentionen med dette foretagende er at eksponere danske tegneserieskabere via tegneserier af høj håndværksmæssig kvalitet, er det et rent ’con amore’-projekt. Der er ikke penge til at belønne bidragsyderne, og et evt. overskud fra salg, vil gå til fremtidige lignende udgivelser. For at finansiere udgivelsen, vil diverse relevante fonte og legater blive søgt, og på et tidspunkt vil der formentlig også blive iværksat en ’crowd funding’-kampagne.

For at generere så meget hype og opmærksomhed omkring projektet som muligt allerede fra start, er projektet rykket ind på Facebook, hvor man i de kommende måneder kan møde nogle af de tegneserieskabere der agter at deltage, samt se små bidder af deres bidrag. Senere vil et helt dedikeret website gå online.

Det er vigtigt at understrege, at efter deadline vil der blive foretaget en kritisk gennemgang og udvælgelse af de indsendte bidrag. Det er altså ikke nødvendigvis alle bidrag der kommer med i udgivelsen, hvis de ikke lever op til en forventet historie- og håndværksmæssig standart, eller passer ind i antologiens helhed, og det forventes at de deltagende serieskabere har tæt kontakt med redaktøren for at sikre netop dette.

Hvis du har nogle spørgsmål eller har lyst til at deltage, er du meget velkommen til at kontakte antologiens redaktør og tovholder, Kim Lyng Larsen, på mail: udgang99@gmail.com

[box_light] Deadline for indsendelse af materiale er: 15. april 2013. (Hvilket er pt. om ca. 7½ måned!) [/box_light]

LINK: Under Huden på Facebook

 

https://www.facebook.com/underhuden

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *