Home / Tips & Grej / Palle Schmidts Tegneserieskole

Palle Schmidts Tegneserieskole

Siden januar i år har Palle Schmidt taget det på sine erfarne tegneserieskuldre at undervise spirende tegneserietalenter fra hele verden via undervisningsfilm på nettet.[spacer size=”20″]

Det er et crash-course i tegneseriemageri på ti kapitler Palle har stykket sammen, og hvert kapitel bliver offentliggjort med en til to måneders mellemrum. Kapitlerne er logisk delt op i emner som manuskriptskrivning, layout, karakterdesign, baggrunde, farvelægning osv, og hvert kapitel er en lille video for sig selv på 7-8-9 minutter.

Der er selvsagt ikke tid til virkeligt at dykke ned i materien med den form for spilletid, men Palle strør om sig med gode råd der uden tvivl er guld værd for den opmærksomme nybegynder – og måske kan en gammel hund også lære en ting eller to, eller i hvert fald ser ting med et nyt perspektiv.

Men det er først og fremmest de nye talenter kurset henvender sig til – det hedder da også ”Comics for Beginners”. Hvis du vil være sikker på at kunne se alle videoerne gratis, skal du tilmelde dig Palles nyhedsbrev nu, for på et tidspunkt lukker tilmeldingen, og så skal man betale for indholdet.

Hvis du følger Palle Schmidt’s Comics for Beginners på twitter (og Facebook) får du med jævne mellemrum små tips og citater, der kan hjælpe eller inspirere til nye projekter.

Den nyeste video i rækken er kapitel 3, og kan ses på hans Youtube-kanal HER … og lige under her!

Palle Schmidt, som er højaktuel med Stiletto der udkom til Copenhagen Comics tidligere på måneden, er bl.a. kendt for hans internationale crime-tegneserie Blodets Konkubine, eller The Devil’s Concubine, som den kom til at hedde på engelsk, da den blev udgivet af IDW Publishing.

LINK: Comics for Beginners
LINK: … på Facebook
LINK: … på Twitter
LINK: Writing with Pictures

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *