Home / Ugens Debat / Ugens udfordring…

Ugens udfordring…

Verden set gennem Gary Larsons briller…

Er lige blevet færdig med at pløje mig gennem de to bind der samler Gary Larsons virke fra 1980 til 1994…den slags går jo ikke sporløst hen over et let-påvirkeligt sind. Og verden begynder at se anderledes ud.

Fx kom jeg ud fra mit lokale bibliotek her den anden dag – og der står en dame med et lille barn. Barnet spørger hvad de to symboler på bibliotekets dør betyder – og damen svarer: Man må ikke have rulleskøjter eller hunde med på biblioteket.

Og da jeg i det samme passerer dem, hører jeg mig selv åbne munden og sige: “Og hunde på rulleskøjter er HELT forbudt!” ikke nødvendigt at tilføje at de gloede underligt efter mig…

Men da jeg kom hjem blev den lille episode hængende i min bevidsthed. Den måtte være potentielt materiale for en Gary Larson-rude…MEN – hvordan skal den vinkles? Det handler meget af Larsons succes afgjort fra. En tidlig Larson viser to isbjørne der gnasker løs på en iglo – og den ene bjørn siger: “I love these things – crunchy on the outside and a chewy center”.

 

Sammenligner man den med den næsten 10 år ældre:

“I lift, you grab. Was that concept just a little too complex, Carl?”

…kan man se hvor meget bedre Garson er blevet til at vinkle en situation. Og hvor meget den rette vinkel betyder for morskaben. Mens det første eksempel er lidt småplat og spiller på det ubehagelige, er eksempel 2 langt mere sofistikeret – helt ned til detaljen med at eskimoen tilsyneladende bare har stået inde helt stille inden i en helt tom iglo – en detalje der eleverer det barokke ved situationen.

Men her kommer udfordringen så – lav en Gary Larsonsk udgave af situationen med biblioteksdøren med rulleskøjte- og hund-forbudtskiltet. Skal den ses fra bibliotikarens vinkel? Fra hundens? Fra hundejerens? Indefra eller udfra osv…go ahead – knock your self out…og naturligvis skal jeg nok også selv komme med et bud…

Bud kan uploades i denne tråd på debatforummet!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *