Home / Anmeldelser / Blåfrakkerne – Grumbler og sønner

Blåfrakkerne – Grumbler og sønner

Grumbler og sønner

 

Blåfrakkerne_33 (1)Blåfrakkerne er tilbage og denne gang er løjerne mere lystige, der er mere spas og det gør ikke serien bedre, altså. Rammen er ellers alvorlig nok. Vores venner er sendt til staten Utah som er hjemsted for mormornene. Selv den dag i dag er staten rig på mormoner. De er jo søde og fredelige folk, mormonerne, arbejder flittigt og anvender ikke vold, ikke engang i selvforsvar. Men de går og gik ind for flerkoneri, og det er dét, som Chesterfield og Blutchs ærinde handler om. At få mormonerne til at standse flerkoneriet, og det selvom vores venner ikke umiddelbart mener, at det kan skade nogen.

Så langt så godt.

Grumbler og sønner, som er titlen på albummet er også navnet på en nabo til mormonerne, og Grubler har voldsomme problemer med sønnerne. De er dovne, drikfældige, knalder løs på byens bordel og så chikanerer de mormonerne. Det sidste bryder Chesterfield og Blutch sig ikke om, og så starter balladen.

Et udmærket lille plot som desværre, som ovenfor nævnt, bliver alt for udvandet ved at være for sjovt, jokes gentages og det er ikke altid lige vellykket. Mormonernes liv taler for sig selv, de virker frie og lykkelige og Chesterfield smider den blå soldateruniform og bliver mormon.

Det sidste er spøjst udtænkt og klart blandt højdepunkterne i et ellers ret ordinært Blåfrakkealbum.

Det som gør at Blåfrakkerne er interessante, er at de ofte tager afsæt i virkeligheden. Det gjorde, at jeg selv googlede lidt om mormonerne, og på denne måde løfter tegneserien sig. Jeg er mere vidende nu. Flerkoneri blev iøvrigt gjort ulovligt i 1890.

Nok næppe på grund af B & C.

Samlet 3 piskesmæld ud af 6 mulige. Det lyder måske fedtet, men det er det ikke. Karakteren er et godt jævnt gennemsnitsalbum. Enjoy.

 

karakter_3af61

 

Titel: Blåfrakkerne – Grumbler og sønner

Tekst: Raoul Cauvin

Illustrationer: Willy Lambil

Farvelagt af Leonardo

Oversættelse: Michael G. Nielsen

Format: Softcover, 48 sider i farver

Pris: 139,-

Isbn: 978-87-93564-20-6

 

Albummet ER udgivet.