Home / Anmeldelser / Black Widow

Black Widow

Så fik Spider-man konkurrence af en anden edderkop, en kvindelig en af slagsen. Der har ikke tidligere været selvstændige Black Widow udgivelser på dansk. Hun har slået en enkelt fold eller to i diverse Avengers udgivelser, ikke mange indrømmet, dog nogle. I begyndelsen af albummet er der i lighed med de 3 øvrige december 2020 udgivelser en Marvel profil, hvor læseren bliver bekendtgjort med Black Widows baggrund, og det er udmærket. Black Widow var oprindelig en russisk spion og dermed skurk i Marvel universet i 60’erne. Det ændrede sig, som sådan noget, jo gør i superheltenes verden. Noget af det interessante ved Black Widow er, at hun oftest ikke har sin egen serie, men mange mini serier.


Men hvorfor egentlig en Black Widow udgivelse? Kunne det have noget med den udsatte filmpremiere at gøre?

I anden sammenhæng nævner Paw Mathiesen fra Fahrenheit, at da man skulle vælge udgivelser til det danske marked, så skelede man lidt til, hvad der ville ske på det store lærred, og med den forestående premiere på en Black Widow film, der så godt nok blev udskudt p. gr. a. covid-19, har forlaget valgt hende i, hvad man kunne kalde, første bølge i denne nye udgivelsesrække.

Handlingen er henlagt til et ofte brugt, skummelt ”skurkeland”, Madripoor, hvor alskens mord, vold og modbydeligheder, som Dan Turell udtrykte det, foregår. I denne fortælling er det noget af det styggeste, jeg kan forestille mig, mishandling af andre mennesker, også børn, for rullende kameraer for at underholde syge personer, meget ubehageligt og væmmeligt, men vel egentlig et emne, som bør behandles, ikke forties. Man siger jo at virkeligheden langt overgår fantasien; det tør jeg slet ikke tænke på med albummets handling in mente. Nu er det jo en superhelteserie, og derfor kan det ikke komme bag på nogen, at Black Widow klarer skærene, hvordan skal ikke afsløres, og hvem eller hvad, der står bag disse syge tildragelser heller ikke.

Tegnestilen er sådan lidt halvrealistisk, men den er med til at bløde den grumme handling op, så i hver fald denne læser kan klare mosten. Det spændende i serier som denne, som får mig til at vende tilbage til genren, er jo hvordan skærene bliver klaret, og om det onde får en over nakken eller fistrer tilbage under stenen, hvor det kom fra. Her leverer Black Widow bestemt varen. Der er flotte kampscener, overraskelser og fart over feltet, uden det er for forudsigeligt. Tegneren Flaviano har arbejdet indenfor mediet de sidste 15 år med allehånde projekter, både story boards, animation film og indenfor tegneserie kan bl. a. nævnes Harley Quinn for DC Comics, Power Man, Iron Fist, I Am Groot, Enter the Spider-Verse, Black Widow for Marvel Comics og sør’me også Dylan Dog. Tvillingesøstrene Jen og Sylvia Soska fra Canada har bl. a. arbejdet med film som instruktører, producere og mansforfattere, som oftest indenfor produktioner med et horror tvist. Her står de for handlingen, og det er ganske voldsomt, men bestemt ikke uvedkommende, af en såkaldt mainstream tegneserie at være.

Det bliver 4 voldsomme stjerner til Black Widow med et velkommen på det danske marked.

ANMELDT AF HENNING BRAUNSTEIN

Titel: Black Widow 1: Fri Leg

Forfattere: Jen og Sylvia Soska

Tegnere: Flaviano

Farvelægning: Veronica Gandini

Oversættelse: Astrid Skov- Jakobsen

Tekstning: Thomas Berger

Forlag: Fahrenheit/Faraos Cigarer

ISBN: 9788771762013

Format: Hardback, 128 s. Farver. Dimensioner: Bredde: 20.3 cm – Højde: 30.2 cm

Pris:168,-

1 comment

  • Nu er jeg jo, som du sikkert ved, mest til DC, men når man ikke kan få Wonder Woman, så må jeg jo prøve Black Widow. Den lyder til at kunne noget. Har været på Fahrenheits hjemmeside, og der er lagt en del sider op, det ser ret fint ud, så den må prøves. Tak for endnu en fin anmeldelse!

Leave a Reply