Home / Anmeldelser / Den sidste tempelridder – Koden

Den sidste tempelridder – Koden

Den sidste tempelridder – Koden

 

Ohøj godtfolk og andre derude. Vi er i godt selskab. Og vi skal takke forlaget Zoom, for det er dem, som står bag relanceringen af Den sidste tempelridder, et mageløst værk som både er spændende, drønflot tegnet og hvor vi læsere ikke får noget forærende.

Koden hedder første bind, og der er spænding på fra allerførste side.

Vi møder arkæologen Tess, en dejlig blond kvinde, og Reilly, FBI-agent og de indleder, næsten hver for sig, en eftersøgning og jagt på flere plan. Først og fremmest er der en forbrydelse, som skal opklares. En festlig aften på Metropolitan-museet i New York, flot og farverigt, fyldt med alle som er noget ved musikken, men så…

Ja, så ankommer fire ryttere iklædt eller forklædt som riddere, og alle tror, at dette blot er en del af showet. Det er det bestemt ikke. Disse fire slår ihjel, bortfører og stjæler. Alt sammen foran rullende kameraer og det er så fedt, så fedt.

Tess kommer tættest på en af ridderne, og hun både hører og ser. Tilstrækkeligt til at vores FBI-mand zoomer ind på hende, og i opklaringsøjemed ser hende ofte. Så ofte, at hjerterne hos begge banker lidt voldsommere.

Men Reilly er ikke den eneste, som har øje på Tess-tøsen.

Ingen spor af rytterne, og heller ikke af de effekter, som så brutalt blev stjålet den frygtelige aften. Lige indtil en antikvitetshandler ved navn Lucien, en eftermiddag får besøg! Så begynder balladen for alvor.

Der er to fortællinger i én. Først og sidst og vi er tilbage i 1291, og her indledes plottet. Et plot som strækker sig helt til vore dage, og altså også Tess og Reilly. Som titlen angiver, så handler det om en hemmelig kode. Måske vil denne kode føre til det sagnomspundne Tempelriddernes skat? Noget konkret? Materielt måske?

Eller noget mere åndeligt? Jo, fordi sideløbende er der et væld af gejstlige, som har en anden og langt mere blodig opfattelse af Kristi virke.

Nå, ikke mere handling. Kort fortalt, så er Tempelridderne bare et fremragende album. En lækker streg, go’e farver og et drønspændende plot. Tvistet med rammehandlinger er jo ikke nyt, men her er begge historier godt skåret, og det allerbedste ved begge er, at…

Man ved ikke hvad der sker. Der er ikke strøet clues ud med løs hånd. Man hungrer efter forløsning, efter svar og efter forsættelsen. Albummet er rent ud sagt skidegodt.

Tegningerne? Dem har jeg ikke nævnt. Også her svinger vi sværdet højt og det gælder både bygninger, biler og karaktererne. Farvelægningen og baggrundenes detaljering også i top. Dialogerne flyder som frisk blod, og selv ikke den spirende kærlighedsinteresse bliver flødet eller søgt.

Raymond Khoury står for tankerne og ordene, og Miguel Lalor virkeliggør dem med en ganske fin streg. Per Vadmand har oversat. Mads Stoumann tekstet og disse fire har gjort et så ypperligt arbejde, at vi er oppe på 5 af de store.

 

 

 

Titel: Den sidste tempelridder: Koden

Forfatter: Raymond Khoury

Tegninger: Miguel Lalor

Forlag: Zoom

Format: Softcover, 50 sider i farver med lidt ekstrahejs på bagsiden af bagsiden!

Pris: 139 (jeg er ikke sikker)

Isbn: 978-87-93564-94-7