Home / Anmeldelser / Den sidste tempelridder – Ridderen fra krypten

Den sidste tempelridder – Ridderen fra krypten

Ridderen fra krypten

 

Slut på anden del, står der så pludselig, og man sidder tilbage med en brændende irritation og glæde. Øv fordi man for pokker da gerne ville kunne læse forsættelsen nu med det sammen, og glæde fordi man så inderligt kan skue frem og længes til næste omgang tempelridder.

Man kan blive tynget af sorg, og endda så slemt, at ens jeg får en anden farve. Man sætter sig nye mål, og det er lidt dét der sker i 2’eren. En dobbeltsorg rammer en professor og på en kilden måde har det noget at gøre med tempelriddere. Mystisk, ikke sandt?

Jeg skriver med vilje en anelse kryptisk, da det ville være et selvmål af rang, at afsløre alt for meget. Har du læst forløberen ’Koden’, så ved du, at du har kvalitet foran dig. Det har du bestemt også i efterfølgeren, som beklageligvis (som i mange andre opfølgere) lider lidt under, at det meste af den mystik der var i koden, nu afkodes og tingene så småt falder på plads. Jeg skriver igen bevidst, at tingene så småt falder på plads, for der er skam masser af gusten mystik i Ridderen fra krypten, som Zooms efterfølger hedder.

Hvad med et røngtenbillede, som til sidst afslører noget? Eller, i den anden handling, den med mange hundrede år på bagen, hvor kisten tilsyneladende mistes til bølgerne?

You see? Der er nok at fundere over, og igen spiller vi i den højeste liga. Tempo og spænding stadig i top, og jeg synes egentlig, at farver og streg er endnu flottere her i anden del. Jeg tænker på kontrasten mellem moderne scanningsapperatur i en herlig kold lyseblå farve, og så den der altid herlige rødbrune fakkelfarve, når man befinder sig i en kælder, en krypt eller andre steder, hvor der ikke er elektrisk lys.

Røbe vil jeg dog, at arkæologen Tess er mere i fokus i denne omgang, men det gør bestemt ikke fortællingen mindre god. Hun er nemlig sårbar, og det kan udnyttes…

Nå, slut prut finale. Tilbage er kun at glæde sig. Kom friskt, Zoom. Kom hurtigt. Inden da vil jeg genlæse Koden og Ridderen fra krypten, som deler samme karakter. Nemlig 5.

 

 

Titel: Ridderen fra krypten

Forfatter: Raymond Khoury

Illustrationer: Miguel Lalor

Forlag: Zoom

Format: Softcover, 50 sider i farver

Pris: 139,- (jeg gætter)

Isbn: 978-87-93564-95-4