Home / Anmeldelser / Det bliver et langt liv

Det bliver et langt liv

Stinestregen er sådan lidt som fredagsslik. Det er hyggeligt og man nyder det, men fjernede man det og erstattede det med et par æbler eller andet frugt, så ville det ikke gøre noget.

’Det bliver et langt liv’ er titlen, et par og 130 sider i få venlige farver, hvidt, rødt, gråt og sort. Få figurer, en gennemgående figur og så en række bifigurer, venner, veninder og især mor. Alt er tonet ned. Dialog og tanker, og alt sammen set fra en ung kvinde. Vi følger tanker, møder, samtaler. Helt nede på jorden og afdæmpet. Sjovt et par gange, men for det meste ikke. Dog, to gange morede jeg mig rigtigt højlydt.

Jeg har jo også teenagere inde på livet, både direkte og på afstand, og jeg kan genkende mange sekvenser. Det giver lidt.

En tegneserie er det ikke i gængs forstand, snarere en hyggebladre bog, som man skødesløst har liggende på stuebordet eller køkkenbordet. Her kan husets teenager måske nappe den, og det ville være fint. Bogen er spækket med selverkendende sager, og når luppen rettes indad, så kan der opstå bevægelse.

Bogen er hurtigt skøjtet igennem. Lidt ligesom de der striber man ser i aviserne. Og det er dét, jeg mener med slikket. Rigtig mæt bliver man ikke, og risikoen for at få ondt i maven er der jo.

Jeg lyder for sur. For bogen er samtidig også et godt hverdagszoom, et tidsbillede her og nu, og mange, hvis ikke alle, sekvenser kan unge kvinder sikkert genkende. Og mon ikke, at målgruppen synes om bogen? Nok.

Jeg har læst andre anmeldelser af værket, og superlativerne er flotte. Adjektivet ’genial’ nævnes, kan jeg huske. Det er måske lige lidt i overkanten? Eller også er jeg bare for grumpy. Jeg nøjes med karakteren tre ud af seks.

Eller som det lyder fra Allan Olsen, en af brødrene fra ørkenen ’Net, uden at være prangende’.

Titel: Stinestregen – Det bliver et langt liv
Tekst: Stine Spedsbjerg
Illustrationer: Stine Spedsbjerg
Forlag: Gads Forlag
Format: 140 sider i farver, hardcover
Pris: 150,-
Isbn: 978-87-62735-75-0