Home / Anmeldelser / Eks Libris – Dr. Lidegaard og Mr. Hyde

Eks Libris – Dr. Lidegaard og Mr. Hyde

Dr. Lidegaard og Mr. Hyde

 

Det er næppe helt ved siden af at kalde Birkerødderne Frank Madsen og Sussi Bech for danske tegneserieskabere i sværvægtsklassen.

Udover et sandt og vedholdende arbejdsraseri fra begges side, så er udgivelserne præget af dedikeret professionalisme, kærlighed til mediet, en bundløs sø af nutidig og historisk viden og et teknisk knowhow, som ligger betydeligt over gennemsnittet for almindelige jordboere.

Det er altid en fornøjelse at følge med fra sidelinjen, og det er ligegyldigt om vi taler om misser med store kugler, Søren som ikke kan lide bussemænd, myldrebøger, ture til Egypten, Kaj og Andrea’er og den slags. Vi taler altid kvalitet. Altid.

Eks Libris er en herlig udgivelse og understreger superlativerne og roserne ovenfor. 52 striber med satire og den der underfundige stikken fingrene ind i siden på det som rører sig. Aldrig for groft eller usmageligt, men med sikker styring af aktualitet, genkendelige karakterer (elsker en røvsur Sørine G.) og en ofte bidende snigende snert af dril. Fan er jeg og flere med. Striberne kan grines af hver fredag i Weekendavisen, og orker du ikke at holde eller læse den, så skynd dig til www.eudor.dk og bestil de i alt otte Eks Libris’er. Danmarkshistorie i stribeform.

Ikke alt holder, men det meste gør. Uden at vide det helt, så forestiller jeg mig et frygteligt morsomt verbalt ping-pong på matriklen i Birkerød, når striber overvejes og bliver til. Duoen klæder hinanden og beriger os med humor og bid, som bestemt har potentiale til at blive både kult og klassiker på én og samme tid.

Jeg skriver begejstret fordi jeg er begejstret. 5 svenske flag til tops, som en lille hyldest til Zenia Nyker og hendes trip over sundet (til gås).

 

 

 

Titel: Eks Libris – Dr. Lidegaard og Mr. Hyde

Tekst: Frank Madsen

Illustrationer: Sussi Bech

Forlag: Eudor

Format: Softcover, cirka 50 sider i farver

Pris: 149,50

Isbn: 978-87-93608-37-5