Home / Anmeldelser / Find med Finn

Find med Finn

På Østerbro gemmer der sig et lille forlag. Forlæns er navnet og dem bør du holde lidt øje med. Det er som regel lidt skæve udgivelser, og de kan pille lidt ved vores gængse opfattelse af tegneseriers kunne og gøren.

Find med Finn er titlen. En indbundet 32 siders sag med grumme og interessante tegninger. Det er en slags Finn Holger, men vi er langt væk fra både hygge, grin og spas. Vi er i en slags Twillight Zone, et visuelt telt en aften, hvor man er syret til eller godt bedugget. Jo da. Der er en slags handling, en brat opvågen og så en jagt. Efter jagten og en slags eventyragtig fortællebro, skal man hjem igen.

Visuelt fremragende og jeg lod mine to yngste muntre sig. Godnatlæsning og godnatkiggen og det gav mange gode snakke og kommentarer. Vi er i drilleland, og de gængse figurer og væsener, som vi er vant til, har fået et lille drej og en twist. Det er fanme godt. Grimt, grumt, sine steder klaustrofobisk og…

Ja, en bog som kan nydes. Der er visuelt guf og en flot godtepose. Farverne mørke og dystre, men tungt eller tyngende bliver det aldrig. Langtfra.

Det er ikke en tegneserie, men en børnebog, og som sådan vil den ikke modtage nogen karakter.

Det er til gengæld en ret god børnebog, og selvom det ikke vrimler med hverken hekse, trolde eller andre sataner, så er der en ret fed grundstemning af mørke og dysterhed.

Ved du hvad? Børn kan lide det. Det kan de. Hvis du tror, at vores små poder skal klistres til med lyserøde enhjørninger og tuttenuttedyr, så tro om igen. De små vil ikke længere fedtes ind i candy floss og glimmer. De vil gyses, rystes og så holdes om. Mærke at havnen er tryg, men at bølgerne kan skvulpe.

Det er en skam, at jeg ikke giver børnebøger karakterer, for så ville den belgiske tegner Peter Goes’ Find med Finn have scoret en visuel 6’er, og en all round 3’er.

Titel: Find med Finn

Illustrationer: Peter Goes

Forlag: Forlaget Forlæns

Format: Hardcover, 32 sider i farver

Pris: 149,95,-

Isbn: 978-87-9161-183-4

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *