Home / Anmeldelser / Hilda og Trolden

Hilda og Trolden

Hilda og Trolden er første bind i britiske Luke Pearson fantasifulde hybrid-tegne-/børnebogsserie.

Hilda og Trolden Dansk TurbineHilda er en lille pige på omkring 8, der bor i et magisk land, hvor man kan støde på trolde, havånder, kæmper, træmænd og flyvende pelsdyr. Og så har hun en hund, Kvist (eller måske er det mere en blå ræv med gevir?) og elsker at tegne sten og campere udenfor i telt når det er regnvejr.

Hilda og Trolden er en børnebog forklædt som tegneserie. Den er fantasifuld og tydelig naiv i struktur, og appellere formentlig mere til et yngre publikum end Pearsons tidligere værker, som Everything We Miss og Dull Ache.

Jeg udsatte mit børnehavebarn for højtlæsning af den, og han insisterede på at få den læst to gange i træk. Hvilket også er yderst overkommeligt, da den blot er 24 sider lang, plus lidt “ekstra materiale”. Hilda og Trolden gik rent ind hos junior!

Originalt udkom Hilda og Trolden, eller Hildafolk som den hedder på engelsk, på forlaget Nobrow, men forelægger nu i en flot dansk udgave fra forlaget Turbine. På engelsk er der pt kommet fire bøger i serien, og mon ikke vi også får dem på dansk?

 

Hilda-og-Trolden-Opslag-Dansk-Turbine

Hilda og Trolden er en fin lille tegneserie for de mindste, om at gå på opdagelse og lade fantasien styrer.

Luke Pearson er tegner, illustrator og historiefortæller. Han har tegnet for Cartoon Network og Disney TV animation.

karakter_4af6

HILDA OG TROLDEN
Skrevet og tegnet af Luke Pearson
36 sider i farver i hardcover
Pris: 249,95 kr
Udgivet af Forlaget Turbine