Home / Anmeldelser / Justice League bog 1: Udslettelsesmaskinerne

Justice League bog 1: Udslettelsesmaskinerne

 594px-DC-universet_Justice_League_01Justice League bog 1: Udslettelsesmaskinerne
I december / januar ”sneg” Forlaget RW med god støtte fra forlaget Fahrenheit tre superhelteudgivelser fra DC på markedet. De to er allerede anmeldt. Her følger, endelig – og undskyld, den tredje; spotlight på Justice League udgivelsen.

Det giver god mening, at kaste en Justice League bog på markedet i året (2017) for den store blockbuster film med de samme figurer. Sværvægterne Bryan Hitch og Tony S. Daniel står I spidsen for fortællingen sammen med Jesús Merino, Sean Parsons, Sandu Florea og Matt Clark. Hitch selv er medtegner på første hæfte, Justice League Rebirth, og allerede i Justice League #1 tager de andre tegnere over. Det er kompetente folk, men i mine øjne forvirrer det noget, at der i seks hæfter, som denne samling indeholder, er lidt for mange tegnere. Når materiale samles, falder dette mere i øjnene, end når man læser enkelthæfter med en måneds interval. Når det er sagt, så er det gode superheltetegnere.

Bryan Hitch fortæller historien om en trussel, der vil udslette verden, som vi kender den, og gøre alle på planeten til levende våben. Intet nyt under solen, men historien flyder fint, og der er andre elementer, der gør den læsværdig. JL består af de gamle kendinge Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg – en ikke-favorit af min, Lynet, to nye Green Lanterns, en af hvert køn samt en ”ny” eller måske snarere ”gammel”, men i hvert fald en anden, Superman, ja, du læste rigtigt! Mere skal dog ikke afsløres her, andet end at hans historie, som bliver antydet, så man kan følge fint med, er yderst interessant og læsværdig i ”Superman: Lois and Clark” (miniserie på 8 numre og sikkert også i tpb). Den burde udkomme på dansk.

Batman stoler ikke på Superman, og det er et godt twist i historien. Dette, og de to ”rookies” – Green Lantern 1 og 2 for nemheds skyld, tilfører fortællingen energi og med Batman som katalysator får vi den ældgamle historie om ”at tvivlen bør komme den anklagede – her Superman og de to grønne lysestumper, til gode. Der hersker aldrig rigtig tvivl om hvorvidt heltene klarer ærterne, så på den måde er alt ved det gamle, men måden og det der foregår mellem Superman og de øvrige, især Batman er rigeligt historien værd, og det gør tegningerne trods alt også.

Der er masser af flotte kampscener og tegninger, farvestrålende og lækre, og der er forsider, variantforsider og til overflod tre sider med DC’s tre store: Bat- Super- og Wonder Wo-man!
Oversættelsen er fin nok. Det er Astrid Skov-Jakobsen, der styrer taleboblerne, og når man accepterer, at superhelte taler selvhøjtideligt og med nogen patos, i hvert fald når de er i grupper, så er det fint. Mine svage øjne har lidt problemer med den lille bogstavstørrelse, men det er der råd for.

Dette bind indeholder det indledende JUSTICE LEAGUE: REBIRTH hæfte samt JUSTICE LEAGUE #1-5
Der bliver 4 ud af 6 ”watchtowers” til Lovens Vogtere, som de hed i de gode gamle dage.

karakter_4af6

Anmeldt af Henning Braunstein

Titel: Justice League bog 1. Udslettelsesmaskinerne
Forfatter: Brian Hitch
Illustrationer: Bryan Hitch, rentegnet af Daniel Henriques med Scott Hanna plus Sandu Florea og Tomeo Morey
Oversættelse: Astrid Skov-Jakobsen
Forlag: Forlaget RW i samarbejde med Forlaget Fahrenheit
Format: Hardcover, 160 sider i farver
Pris: 244,-
Isbn: ISBN: 9788833041148