Home / Anmeldelser / Katakomberne under Champignac – klassisk Splint & Co.

Katakomberne under Champignac – klassisk Splint & Co.

Egentlig ville jeg bare have fingre i Operation Flagermus inden den forsvandt fra markedet, men lod mig friste til at lægge Katakomberne under Champignac i indkøbskurven også.
Endnu engang er det Yann der har forfattet et Ekstraordinært Splint-eventyr, mens tegnearbejdet skyldes Fabrice Tarrin, og eftersom Yann gjorde et formidabelt stykke arbejde med Operation F. kunne det vel ikke gå helt galt.
Det ekstraordinære ved KUC er, at handlingen er henlagt til tiden efter Franquins store eventyr med Zorglub og formentlig også Bretzelburg. Der gøres en stor dyd ud af, at figurerne optræder som “sig selv” dvs. helt i tråd med Franquins Splint, Kvik, Spip osv.
Og lad det være sagt med det samme: det kan jeg ræddi godt li, for det fungerer glimrende på denne måde.
Historien er klassisk Splint – dog ikke på højde med Franquins bedste og heller ikke på højde med Operation F., men glimrende underholdning er det alligevel. Tegningerne er klassisk Splint – i god dialog med Franquins Splint (som Dan udtrykker det) uden at det fornemmes, at Tarrin skulle forsøge at kopiere Franquin. Tarrin har fint tag i figurgalleriet og hans grovere streg fungerer rigtig godt.

Summa summarum: Er du til klassisk Splint & Co. er denne aftapning at anbefale. Det hele er pakket pænt ind i stort HC-format, præcis som man efterhånden er vant til det.

Jeg snuppede den hos William Dam, hvor prisen er lidt lavere end hos andre boghandlere.
Den kan fås endnu billigere hos eLounge, men det var en kende svært at identificere titlen på andet end ISBN-nummeret, da de ikke har lagt billede op, og tilmed kalder alle titlerne for Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co. – Jeg gad ikke tage chancen…