Home / Anmeldelser / Mogens og Mahdi

Mogens og Mahdi

Mogens og Mahdi

Mogens og Mahdi er to irriterende møgunger.

Du kender sikkert typen, gnomerne der altid skal spille seje og som altid sidder med fødderne oppe på sæderne, altid pillende bussemænd eller bumser og hvis sprog er yderst begrænset til one-liners, klicheer samt friskfyrbemærkninger.

Knægte man har lyst til at stikke et par på gummerne. Ikke sandt?

Nå, min dagligdag består af sådan nogen rødder. Og jo, de er slemme og pisse irriterende, men også sprængfyldte at humør, energiske som få og altid på jagt efter livet. Livsbekræftende midt i alt det belastende, og jeg holder af dem.

Det tror jeg også at Kim Fups Aakeson og Rasmus Bregnhøi gør. De er nemlig de voksne bag Carlsens børnebog ’Mogens og Mahdi’, som udkom først i november. Det er en herlig sjov gul sag, 104 sider i farver opdelt i 10 kapitler.

Mogens og Mahdi 2

Man ser tilværelsen fra børnehøjde, og de ti kapitler handler om alt det der sker inden man for alvor begynder at tænke på piger og den slags. Mødet med papfar og hvordan man skal slippe af med ham igen, frustrationerne og glæderne ved at spille fodbold, den belastende mor der blander sig når man spiller firsthandshooterspil på pc’en, den skrappe nazisvømmevagtmester der altid blander sig, ramadan og hvordan man kan drille…

Hov, ramadan? Hvad var nu det? Jo, ser du. Bogens store twist og gode twist er, at Mahdi ikke er helt så kartoffelfarvet som Mogens, og de forskelle der hermed åbnes for, kunne godt udvikle yderligere historier. Det håber jeg, for det er skam både sjovt og rammende.

Bogen er hurtigt læst, som en hurtig snack inden julemaden, illustrationerne simple og uden alt for mange detaljer, gagsene fine og dialogen vittig.

Prisen til at overse, 149,- dask og målgruppen lige til højrebenet. Drenge især, men ellers unge og hvis ellers heldet er med Carlsen, så er en ny duo født. Tag godt imod dem, Mogens og Mahdi for der er krummer i dem.

4 gode grin i ægte Beavis og Buttheadstil ud af 6 mulige.

karakter_4af61

Titel: Mogens og Mahdi

Forlag: Forlaget Carlsen

Forfatter: Kim Fups Aakeson

Illustrationer: Rasmus Bregnhøi

Format: Paperback (er det vel), 104 sider i farver, opdelt i 10 kapitler

Pris: 149,-

Isbn: 978-87-11-452936

Udgivelsesdato: 6. november 2015