Home / Anmeldelser / Noget andet

Noget andet

Forlaget Forlæns er sådan en slags Emil fra Lønneberg. Ungen er dejlig, charmerende og man kan ikke andet end elske ham. Han er dog også en satan og skulle have prygl og på gummerne. De mange og ofte grove skarnsstreger er uhyrlige, og havde Emil ikke et helle i værkstedet, ville farmand være i fængsel og Ida enebarn!

Fordi.

Jeg har anmeldt nogle af Forlæns’ udgivelser og rost dem til skyerne. Uddelt mange flotte hjerter og nydt læsningen.

Men for pokker da.

Der er så de andre. Dem der er grimme og stikker fælt i øjnene. En sådan er den nye Noget andet af Emma Perrin. Det er ikke hendes debut og hun er ikke et barn. Man kunne ellers godt forledes til at tro, at det enten var en førsteudgivelse eller at Emma er en sød lille pige, der tegner sjove tegninger som mor og far (nok især mor) synes er smadderflotte og sjove. Det er de nu ikke, kan jeg røbe. I hvert fald ikke flotte. Lidt sjove er enkelte af dem, men der er godt nok længe mellem snapsene. Og udgivelsen er hendes anden bog.

Bogen er ellers sådan lyserød og nydelig. Hardcover og små 200 sider. Forsiden lækker med en abe og en fin ekstrasag, nemlig at bogstaverne i titel og forfatter er fremhævede. Det gi’r et godt indtryk, og man bliver nysgerrig. Bagsiden til gengæld en, ja hvad skal jeg sige, en slags advarsel, for det man ser på bagsiden, er noget af det samme pladder inde i. En barnlig streg og en ditto skrift.

Det er, som der står i pressematerialet, tegnet poesi. Ja – det kan man da sagtens kalde det. Men så er min røv også en jetjager, hvis man ser ordentligt efter.

Nej. Noget andet er ikke min kop te. Jeg synes, at tegningerne er simple og ligegyldige. De forskellige digte er nu ikke helt uden charme, men ikke bedre end de rim og remser, som min knægt kan ytre, og han er altså kun seks år gammel. Lad mig give et eksempel:

På bordet stod en tom flaske

På stolen hang en fin taske

På gulvet lå Marianne og sov

Bartender Bjarne gav hende lov

Og illustrationerne til disse fire vers i fire ruder er en fugl, hvis mest iøjnefaldende træk er, at dens øjne sidder langt fra hinanden. Abnormt langt.

Er det kunst? Er det poesi? Jo. Bestemt.

Bare ikke noget for mig. På en af bogens første sider ser man en sød lille dreng med skægstubbe (eller en lille mand) i en slags girafudklædning. Han siger: Jeg kan ikke lide folk der dømmer andre.

Hm. Så er jeg nok en af dem, for jeg dømmer og er flot og giver 2 stjerner. Bogens design og enkelte rim trækker op. Resten fælt ned.

Titel: Noget andet

Tekst: Emma Perrin

Illustrationer: Emma Perrin

Forlag: Forlæns

Format: Hardcover, 192 sider sort/hvid

Pris: 199,95,-

Isbn: 978-87-91611-98-8