Home / Anmeldelser / Odilon Verjus i Pigalle

Odilon Verjus i Pigalle

Af Berti Stravonsky

Action og humor. Det er de genrebetegnelser eller buzzword, som forlaget e-voke har behæftet deres nye Odilon Verjus med. Og det må siges at være ganske passende. Vores helt Odilon, samt vennen Laurent er på nye eventyr, og denne gang er turen kommet til byernes by, Paris.

Missionen er klokkeklar. Vores umage par skal hitte en gadetøs, en kvinde ved navn Herminie, som efter sigende skulle have stjålet et eller andet. Ret og ligetil. Ingen dikkedarer. Turen bliver dog noget speget, da vores halvhellige venner må forbi Pigalle, og her lurer både fristelser og farer.

Det udløser en række bizarre optrin og sjove passager, og da Herminie endelig findes og hendes brøde afdækkes, så kan man passende drage paralleller til det retslige efterspil her i landet, hvor den daværende leder af Det Kongelige Danske Kunstakademi, Katrine Dirckinck-Holmfeld, nu imødeser en straf for at have smidt en statue i havnen. En endefuld er nok næppe nok i sidstnævntes tilfælde.

Nå – selvom det er herligt at følge med i de listige områder, og fruentimmerne har trutmund og til gården og gaden, så er dette album ikke helt, hvad jeg forventede eller håbede på. Selve ’sagen’ er tynd som de trusser, de veldrejede kvindfolk render rundt, og der er alt for meget snak, og alt for lidt handling, som Steffen Brandt og TV2 sang for nu snart mange år siden.

Alt pakkes ind i en masse korporligheder og der går alt for meget Jan Gintberg over det, hvilket ikke er positivt i min bog. Det bliver støj og larm, og der er øretæver og råb på mange af siderne. Jeg kom også instinktivt til at tænke på Sammy-albummene, som også let bliver larm for larmens skyld.

Dialogen er frisk, farverne med og der er flere steder der faktisk ender med at være både dragende og spændende. Helt minimalistisk næsten henimod albummets sidste sider.

Tegningerne er fine og især i aften- og nattestunderne er der en dragende sydlandsk stemning. Enkelte steder endog særdeles flot og malende. Jeg har været i Paris flere gang og kan genkende mange af stederne og stemningerne. Både de kendte af byens vartegn samt det helt særlige at sidde i en kælderbeværtning og drikke.

Jeg er nok lidt hård og ender på trefire hjerter. Jeg havde nok for store forventninger, og det er jo mestendels min skyld. Samlet er Odilon stadig min mand, og jeg imødeser den næste tur med vennerne, og det lader til at vi skal fryse i det kolde nord. Ja tak.

Titel: Odilon Verjus i Pigalle

Illustrationer: Laurent Verron

Tekst: Yann

Forlag: e-voke

Format: Softcover, 46 sider i farver

Pris: 159,-

Isbn: 978-87-93952-50-8