Home / Anmeldelser / Ø-Kuller: Nødopkald

Ø-Kuller: Nødopkald

Ø-kuller_5Ø-kuller er noget værre noget. Man farer rundt, er stresset og med garanti en belastning for ikke bare sig selv, men samtlige i ens nærvær.

Jeg har selv prøvet det. Ikke noget jeg har lyst til at gentage.

Og der er han så, langskægget og med pjusket hår. Tynd og helt alene. Rasmus Julius har opfundet ham, og hvis man skal løfte perspektivet og se på udgivelser a la ø-kuller, som mere og andet end blot ønsket om at skabe morskab, så er manden på øen et billede af manges ensomhed. Og ensomhed må være en af vor tids og vores verdens største onder.

På side 21 trak jeg ikke kun på smilebåndet. Jeg lo. Højlydt. Vores ven fægter med armene og er glad. En fremmed er på vej. Men glæden forvandles til skræk. Hvem kommer? Jason med machete og vupti, et lækkert lille intertekstuelt bidrag. Thumbs up, Raj.

Udgivelsens titel er Ø-kuller og undertitlen er Nødopkald. Det er Danmarks største tegneserieforlag, Zoom, som står bag udgivelsen. Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener, at Rasmus selv stod for udgivelserne tidligere og det i et markant mindre format. Det klæder klart Ø-kuller at udkomme i et ’rigtigt’ format. For sådan en gammel nisse som undertegnede især godt, for nu kan jeg se og grine uden at anstrenge øjnene.

Vi taler om 48 sider i farver, og det er traditionelle øjebliksgags. Ikke noget fortløbende andet end vores stakkels øbo.

Det virker fordi det er så direkte og ukomplekst. Og jeg er til evig tid imponeret af hvordan Rasmus og andre formår at hitte på. Især når rammen er så forbandet begrænset. Men det kan han og det er rigtig godt.

Det er hverken rocket science eller nytænkende. Det er solidt håndværk med smilerynker på.

3 kokosnødder bliver til det.

 

karakter_3af61

 

 

Udgivelsen er udkommet og koster 139,-.

Titel: Ø-kuller – Nødopkald

Forfatter og illustrator: Rasmus Julius

Forlag: Zoom

Format: 48 sider i farver, softcover

Pris: 139,-

Isbn: 978-87-93564-02-2

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *