Home / Anmeldelser / Rubine – Computermysteriet

Rubine – Computermysteriet

Rubine_01 (2)Computermysteriet

 

Computermysteriet, lidt fjollet titel faktisk, er et drønspændende actionalbum hvor der ikke bruges meget krudt på hverken dybde eller persontegning. Det er ud over stok og sten og i øvrigt et rigtigt klassisk krimieventyr, hvor en person har set for meget, og nu frygter (med rette) for sit liv.

For at gøre pølsen lidt ekstra speget, så er denne herre i familie med vores kvindelige hovedperson, de er bror og søster, og hvor han er en fin herre i skjorte og som kun pisser ved siden af for sjov, så er hun anderledes bramfri og rå og moderne. Og slet ikke bange for hverken store stærke mænd eller skydevåben. Hendes navn er Rubine og dette er såmænd anden udgave af det allerførste eventyr. Første udgave har en del år på bagen, næsten 20, så der er nok nye Rubinelæsere som byder Computermysteriet velkomment.

Jeg gør bestemt.

Ja, fart og feltet og ikke så meget at hænge på galleriet. Figurerne har det jo med at vokse med tiden, hvor lag lægges på og det er fint nok. Historien er også spændende nok i sig selv, og er let fortalt, hvilket gør, at man også ret kvikt får læst og hygget sig igennem de 48 farvede sider. Der skydes, larmes, råbes og støjes betydeligt, og det kan sine steder være en kende for overvældende. Men altså – det går, da plottet, ligetil som det er, er kontant og spændende. Rubines bror, Jay, er hyggehacker og at begå sig med den slags er jo sjovt lige indtil at man roder sig ind i noget snavs, og det må man sige at Jay og hans hackervenner har gjort. Pludselig lider de alle af den der dødelige sygdom, døden, som jo kommer et sted fra. Og Jay er i fare! Rubine må redde trådene ud.

Ankerne er mange. Plottet er simpelt, støjniveauet skingert, farvelægningen overvejende mørk og de forskellige aktører ser enkelte gange fjollede og gakkede ud.

På plussiden er der godt med drøn på. Der skydes, køres, kæmpes og alt er skam voldsomt underholdende. Karakterene er fine og endimensionelle, sine steder noget grove i stregen, men albummet emmer af stemning og fart. At Rubine blev et hit er ganske forståeligt. Jeg ved jo ikke hvorfor at Natachas tegner Francois Walthéry også begyndte på Rubine, når nu Natacha både tematisk og udseendemæssigt minder om hende, men måske er det en gammel drøm, og godt ser også hun ud, Rubine. Hun er skabt gavmildt og virker en kende pumpet og pin upp’et lidt for meget, og hvis man sammenligner med nogle af de senere album, så er skalaerne lidt mere menneskelige. Men babserne taler for sig selv, og de taler jo et fint sprog.

Jeg er nok mere til sindrige historier og selvom også jeg kan lide adrenalin og derudaf, så væltes jeg ikke bagover. Dog, vi er bestemt over gennemsnittet, da actionsekvenserne er fornemme, humoren ganske fin og ikke alt for søgt og som krimijomfru er Rubine bestemt godkendt og i orden.

4 skudsalver bliver det til.

 

karakter_4af6

 

 

Titel: Rubine – Computermysteriet

Manus: Mythic

Tegninger: Francois Walthéry og Dragan de Lazare

Forlag: Zoom

Format: 48 sider i farver

Oversættelse: Ole Steen Hansen

Pris: 139,-

Isbn: 978-87-93564-18-3