Home / Anmeldelser / The New Avengers 2- Genopstandelsen

The New Avengers 2- Genopstandelsen

Anmeldt af Henning Braunstein

Det sker ikke så tit, at en tegneserie bliver udgivet nok en gang i Danmark. Her tænker jeg ikke på oplag og udgave, men mere sådan: der kom en tegneserie for mange år siden, nu udgiver vi den igen! Det sker ikke tit, slet ikke med en superhelteserie. Det er så sket indenfor de sidste par måneder med Daredevil: Genfødt, som kom i bladform i 1989, og så sker det nu igen med New Avengers bind 1, som før var på markedet i 2010/11 fra Gfloy som Avengers: Kaos. Men hér foreligger New Avengers bind 2: Genopstandelse som har været ude før som De Nye Avengers 1: Udbrud og 2 Sentry. Begge disse, i alt 10 hæfter, er indeholdt hér i New Avengers Genopstandelse, som nævnt. Det kan skyldes Marvel Universet har succes på det store lærred. I hvert fald dejligt med superhelte en masse på det danske marked!

I bind 1 lukkede og slukkede Avengers og kastede håndklædet i ringen, om man så må sige. I dette bind er det så på tide, at der dannes en ny grupper, mener i hvert fald Captain America. Forlaget beskriver det således: ”Avengers genopstået! Efter opløsningen af de oprindelige Avengers sænkes mørket over New York. Der slår et lyn ned i superfængslet The Raft, og Elektro gør klar til at slippe en af fængslets fanger løs og skabe en trussel stor nok til at nødvendiggøre formationen af et nyt hold hævnere … et hold New Avengers!” Da-da-da-daaaa! Hva’be’ha’r!

Historien åbner med, at vi ser Electro blive hyret af……hvem, …? Vi ved det ikke. Han skal skabe ravage i superfængslet the Raft og befri en indsat. Det store billede, se nedenfor, er et god udlæg på fortællingen og et indblik i mandens psykiske tilstand. SYYYYYYG! Hurtigt sker der ting og sager, og Captain America får Iron man/Tony Stark, om end modvilligt, med på idéen om at samle en ny gruppe Avengers. Det er ret underholdende at følge kaptajnens runde for at hverve nye medlemmer blandt superheltene.

Fortællingen kommer vidt omkring til ”Det vilde land”, der hvor Kazar bor, og storbyer og klippehuler, og så er der er masser af skæg og blå briller, når S.H.I.E.L.D er involveret. Yelena Belova/ ”den anden Black Widow” dukker op og får ørerne, ja hele kroppen i maskinen i form af en ordentlig gang halsbrand fra Karl Lykos/Sauron. Der er lynvisit af Illuminati, en gruppe bestående af Black Bolt, Namor, Professor X, Reed Richards, Dr. Strange og Iron Man; medlemmerne og medlemstallet varierer i denne hjernetrust.

I begyndelsen af historien på The Raft, superskurkefængselet, sidder også Sentry på vand og brød! Han er ikke en skurk, men har slået sin kone ihjel, eller mon dog? Han hjælper til og forsvinder så. Han dukker op igen, og hele sidste halvdel er centreret omkring ham, en metafigur, der kun eksisterer i tegneserier tegnet af Paul Jenkins, som til gengæld eksisterer i denne verden sammen med dig og mig! Men ikke desto mindre sidder han her i en klippehule – Marvel Man?? The White Queen rejser ind i hans sind, og dér møder hun sammen med Sentrys alter ego, Robert Reynolds, skurken, som er skyld i det hele – nok sagt! Der skiftes tegner i den sidste halvdel af bogen (hæfte 7 – 10) til Steve McNiven, som var en af Marvels Young Guns i 2005 – en gruppe talenter, som havde potentiale til det helt store, bl. a. sammen med Finch. Sådan er det ofte med superhelteserier. Det er til at klare i bladform, men i bog, bind eller samling er det lidt sværere. Hér er kun tale om et skift, så det går lige. Det er så et skift til en noget anderledes tegnestil, mere ”ren”, mindre ”grumset”, om jeg så må sige, somme vil måske kalde den fersk. Jeg skulle lige vænne mig til det, men sådan er det jo tit. Og der er yderligere en tegner hentet frem for at tegne historien om the Sentry i hans eget blad. Det er ingen ringere end Sal Buscema, som lagde pen til mangt og meget i Silver Age og senere; et skønt træk og et skønt gensyn! Lidt spøjst er disse to tegnere ikke krediteret på titelbladet, dog er Buscema nævnt i bedste Marvelstil, ”Smarte” Sal Buscema, på titelbladet i den historie, som han tegner. Paul Jenkins er også krediteret på samme sære vis.

Igen har vi fin oversættelse. Mange af Spider-mans bemærkninger og Luke Cages ditto får et smil eller ligefrem et grin til at dukke op. Tue Gastone er krediteret i bogen, på hjemmesiden er Kenneth Krabat med Farvelægning, udstyr, papirkvalitet er som vanligt fin. Der er ikke noget ekstramateriale, alle forsider er med før hvert kapitel, og vi får også en Marvel profilside med Spider-Woman, som spiller en ikke ringe rolle i dette bind.

Det er en fin udgivelse af en god superheltehistorie, lidt lang i spyttet sine steder, f. eks, dér inde i Sentrys sind, og med de nævnte skønhedspletter. Jeg lander på fire store, blafrende superheltekapper ud af seks.

The New Avengers bind 2: Genopstandelse
Tekst: Brian Michael Bendis
Tegninger: David Finch.

Rentegning: Danny Miki, Mark Morales, Allen Martinez, Victor Olazaba og John Dell.
Farvelægning: Frank D’Amata, Morry Hollowell og Laura Martin.Oversat af Kenneth Krabat og Tue Gaston
Forlaget Fahrenheir/Faraos

256 sider i farver
218,00 DKK
ISBN 9788771762242