Home / Anmeldelser / The New Avengers – Slutspil

The New Avengers – Slutspil

Anmeldt af Henning Braunstein

Så kom der ikke én, men 2 Avengers titler fra Forlaget Fahrenheit/Faraos samtidig. De hænger jo også på en måde sammen, så man kunne anmelde dem under et, men der er alligevel forskelle, så derfor bliver det til hver sin anmeldelse, der dog bliver noget kortere end normalt, idet mange kvaliteter går igen i begge udgivelser, f. eks. tegner, forfatter og lidt til.

Tankevækkende er det i hvert fald, at man har valgt at udgive, ikke som der står på Forlaget Fahrenheits hjemmeside og på bogens titelblad New Avengers, men Avengers nr. 500 – 503 og Avengers Finale som en New Avengers titel. Der kan være grunde til det, og fint nok for det, men for en ordens skyld, så er det afslutningen af amerikanske Avengers vol. 1 nr. 500 – 503 og Avengers Finale, der hér foreligger. Det er ikke det store problem, men sådan hænger det sammen, og det er der nok nogle læsere, der sætter pris på at vide. Materialet har tidligere været udgivet af Gfloy som Avengers: Kaos. Så der er tale om et gensyn., nu i det lidt større format, som klæder tegningerne godt. Det er som sædvanligt fint udstyr mht. papirkvalitet og indbinding. Marvel profilsiden fra Captain America: Wintersoldier er blevet genbrugt. Han er jo Mr. Avenger, men det kunne også have været Hawkeye, Ant Man/Giant Man, Iron Man eller… blot til en afveksling. Der er to oversættere på i følge forlagets hjemmeside, men kun én i bogen, hvorom alting er, er det sobert arbejde. Der er ikke noget ekstramateriale, som sådan bortset fra forsider inden hvert kapitel/hæfte. Neal Adams har tegnet forsiden, og den er også indeholdt i bogen.

Forlaget skriver på bagsiden: ”En verden uden Avengers? Avengers må opløses … for at kunne genopstå! På den mørkeste dag af alle bliver Jordens mægtigste helte flået fra hinanden som gruppe af deres egne, og meget kunne tyde på, at de aldrig finder sammen igen!


Hvad sker der for Ant Man, Tony Stark og Captain America? Hvorfor dukker en masse Ultron-kopier op, og hvad får She-Hulk til at flippe fuldstændig ud på Vision?”

Det er godt, solidt, stabilt håndværk i superheltegenren, der bliver leveret af forfatteren Brian Michael Bendis, en rutineret herre, og han spinder en slags afslutning på Avengers, som de har været kendt siden -63 med skiftende besætninger, forstås. Her bliver det meste smidt op i luften (bogstaveligt talt) ved hjælp af en fjende fra egne rækker, Ultron robotter en masse og jævnt hen angreb fra mange kanter med dødsfald til følge. Det er superhelte, vi har med at gøre så…ingen nævnt ingen glemt. Hvis man har fulgt serien i de amerikanske originaler, vil man vide, hvem der bliver ramt og hvordan de evt. genopstår. Der medvirker mange sjældent på det danske marked sete helte. Stingray, Tigra, She-hulk, Captain Britain og mange flere. Det er ganske sjovt at sidde og kigge på billederne og lege en slags ”Find Holger” – hvem har vi der?

Bortset fra de tidligere udsendte bøger er der vist ikke kommet meget af tegneren David Finchs arbejde i Danmark. Hans stil er skarp, let genkendelig og ”superheltevelegnet”. Han overtog Top Cow serien Cyberforce efter Marc Silvestri, og nogle mener, han er en klon af ham eller Jim Lee, eller Rob Liefeld. Han tegnede Moon Knight efter dette hvilket medførte stærkt stigende salg og placerede Moon Knight i toppen af Marvel hierarkiet. De smalle, ofte sammenknebne øjne lægges der mærke til. Jeg kan godt lide det. Det er flotte billeder, der sker noget på siderne, som er brudt op på mange forskellige måder. Vi er i superhelteland, veltrimmede og veltrænede mennesker af begge køn samt robotter og dæmoniske væsner af forskellig slags. Klare flotte farver supplerer fint, især i de mørke passager, hvor i hvert fald denne svagtseende læser har behov for netop dette. Bendis har virkelig mange af de helt store karakterer fra Marvel universet med og taber på intet tidspunkt tråden, garvet som han er.

I det sidste kapitel, det 5., på originalsproget Avengers Finale, er der Marvel tegnere galore, en veritabel who’s who af dygtige folk, bl. a. George Pérez som afslutter, og før ham er der bidrag af bl.a. Alex Maleev, Steve Epting, Lee Weeks, Mike Mayhhew og Jim Cheung. Se selv om du kan finde flere.

Det bliver 5 Ultron robotter til dette første bind i serien.

New Avengers 1: “Slutspil”
Tekst: Brian Michael Bendis
Tegninger: David Finch
Rentegner: Danny Miki
Farvelægger: Frank D’Armata
Oversættelse: Kenneth Krabat og Tue Gaston
Format: HC, 176 sider i farver
188,00 kr.
ISBN 9788771762174