Home / Anmeldelser / Tintin for de små – 123 en bog om tal

Tintin for de små – 123 en bog om tal

Tintin_for_de_små_En_bog_om_tal (1)På bagsiden står der, at man kan gå på opdagelse i Tintins spændende verden og lære, hvad tallene hedder (og ser ud).

 

Det er en ny serie fra Cobolt, og målgruppen er de allermindste. I samme serie med samme format men med forskellige illustrationer, finder man dyr, farver, transportmidler og altså også tal, herunder også denne lille fine røde sag, Tintin 123 – en bog om tal.

 

Jeg fik den forleden med posten og i pakken var der også et par andre bøger. Min yngste datter, Ragna på 2½, spottede lynhurtigt bogen og tog den til sig. Det var ikke tilfældigt. Det var det ikke. Dels kender hun Tintin og vennerne fra Møllenborg om omegn. Dels sprang bogen hende lige i fjæset, formatet er til børnehænder, farven strålende rød og på forsiden vores unge statiske reporter og Terry, i færd med at udføre morsom morgengymnastik.

 

Ja, målgruppen altså ikke en halvgammel fætter som undertegnede, men også jeg havde glæde af bogen. Dels fordi jeg sammen med mine yngste, udover Ragna så har vi også Osvald på 4½, får en fin fælles læsereference, dels fordi man på de sider hvor der ikke er tal og diverse figurer og elementer, der er klip fra Tintin’erne, og selvom jeg har læst dem alle mindst en million gange, så kan det være svært præcist at huske, hvor de enkelte sider stammer fra. Jeg gættede dog de fleste korrekt.

 

Bogen er en simpel pegebog med tallene fra 1 til 10. En krabbe, to Dupont’er, tre mus og så videre. Helt op til 10, og så på de sidste sider, også lidt matematik hvor tallene er sat ind i en terning, og så skal man både lægge til, trække fra og endda også gange. Ganske lærerigt og fornøjeligt for de små, omend det der med at gange nok lige trækker tænder ud. Der er min Ragna altså ikke endnu.

 

Hun er begejstret. Jeg er begejstret. Bogen koster 128 bobs og er præcis som en pegebog skal være. Omslaget kraftigt, og siderne med, og så er der jo, som tidligere nævnt, sider uden tal og figurer, men illustrationer fra diverse Tintinalbum.

 

Med målgruppen in mente er vurderingen høj. Fire store sommerisvafler.

 

karakter_4af6

 

 

Titel: Tintin for de små – 123 en bog om tal

Tekst og illustrationer: Hergé

Pris: 128,-

Forlag: Cobolt

Format: Hardcover, 48 sider i farver

Isbn: 978-87-7085-7123

Bogen ER udkommet