Home / Anmeldelser / Trojka Bind 1 – Skarabæens time

Trojka Bind 1 – Skarabæens time

Trojka Bind 1 – Skarabæens time

 

Troja er den overordnede serietitel, og albummet, som er designet ret lækkert, har titlen Bind 1 ”Skarabæens time”. Det er Fahrenheit som har udgivet den, og den kigger vi lidt nærmere på.

En strømer, Throndr, har en skyggeside, et ordentligt brød og det går selvfølgelig ikke. Han straffes og sendes i fangelejr nordpå. Lejren er langt fra Alfarvej og det er hårdt at være indsæt. Men en katastrofe rammer og fangerne er ikke længere fanger, men frie. Og dog. De barske og ensomme omgivelser udgør også et fængsel, men det er skam også farligt at være uden opsyn. Som en slags dystopisk Robinson, bare uden Jakob Kjeldberg og et kameracrew, skal tilværelsen forsætte. Tre gutter, vores ven Throndr, Jehuda og Perikles påtager sig ansvaret for koloniens fremtid. Men alle ledere i hele verden har fjender, og Trojkaen, som er russisk for ’tre’, får deres hyr.

Der er trusler udefra og snart angribes kolonien. Trojkaen mister et medlem og hvad skal der så ske?

Sådan, i korte vendinger, er albummets ramme.

Alt sammen set før. Dystopi. Ensomhed. Magt. Begær. Livsvilje. Misundelse.

Og nej, albummet, sine gode hensigter til trods, formår ikke at skabe noget videre spændende eller specielt vedkommende univers. Karaktererne er bare store sorthvide flader og det er slet ikke nok til at fylde eller udfylde de cirka nogen og 60 sider. Som også er i sort og hvidt. Det hele flyder ud og man mister hurtigt interessen. Jeg læste kun videre af respekt og pligt.

Selvom der lejlighedsvist ændres rudestørrelse og synsvinkel, så ændrer det ikke på helhedsindtrykket. Skrabæens time er bare for uinteressant. Sorry to say. En skam, for Fahrenheit står ofte for nogle skæve og gode udgivelser. Denne her er bare skæv og jeg er nede på to insekter.

 

 

Titel: Trojka. Bind 1 – Skarabæens time

Tekst: Kim Leine

Illustrationer: Søren Mosdal

Forlag: Fahrenheit

Format: Softcover, som dog er forstærket og nydeligt. 60+ sider holdt i sort og hvidt

Pris: 199,-

Isbn: 978-87-7176-112-2