Home / Artikler / Faraos Cigarer overtager repræsentation og distribution af Arboris i Danmark

Faraos Cigarer overtager repræsentation og distribution af Arboris i Danmark

“Fra 1. januar 2008 overtager Faraos Cigarer, som i forvejen fungerer som både specialforretning og forlag med egen distribution i både Danmark og Norge, både repræsentation og distribution af det hollandske forlag Arboris’ mange tegneserieudgivelser på dansk,” skriver forlagets hidtidige repræsentant, Carsten Søndergaard i en pressemeddelelse til Seriejournalen. “Arboris har hidtil været repræsenteret af Carsten Søndergaard, mens Nordisk Bog Center A/S har varetaget distributionen til boghandlerne.
Det hollandske forlag Arboris har siden 1994 udgivet 392 tegneseriealbum på dansk. Blandt forlagets bestsellere er titler som Metabaronernes kaste, Den Sorte Månes krøniker, Konvojen, Hinsides stenen og Durango. I programmet for 2008 findes blandt andre første bind i serien Castaka, som er fortsættelsen på Metabaronernes kaste, samt nye bind i populære serier som Navis’ ungdomsår, Katarernes aske, Teknofædrene og Den Sorte Månes krøniker.
Forlaget Arboris blev grundlagt i Holland i 1981, og det første skridt mod et internationalt program blev taget i 1988 med de første udgivelser på tysk. I januar 1993 fulgte et program på fransk, og siden august 1994 har Arboris også udgivet en lang række tegneseriealbum på dansk. De fleste serier er af fransk oprindelse, men Arboris har også udgivet serier fra Spanien, Tyskland, England, Argentina og USA, ligesom et mindre antal serier er skabt direkte til forlaget af blandt andre hollandske og belgiske serieskabere samt danskere som Freddy Milton og Ole Comoll.
Arboris blev stiftet af Hans van den Boom, og forlaget ejes i dag af Herman Jonas og Ruud Wassink. Forlagets medarbejderstab kan fortsat tælles på én hånd. Hovedkontoret ligger i Zelhem, en landsby i det østlige Holland i nærheden af Arnhem.”

Carsten Søndergaard blev i oktober udnævnt til leder af Bonnier Comics A/S, et nyt forlag, som viderefører de dele af Carlsens tegneserieprogram, som Egmont ikke overtog i forbindelse med opkøbet af Bonnier Forlagenes aktiviteter i Danmark

• Faraos Cigarer
• Bonnier Comics