Home / Artikler / Fernisering på Biblioteket Kulturværftet: ’De gale’ som graphic novel

Fernisering på Biblioteket Kulturværftet: ’De gale’ som graphic novel

Graphic novel-udgaven af Kim Fupz Aakesons nyklassiske fremtidsfortælling, ’De gale’ udkommer d. 22. marts kl. 16.00 på Biblioteket Kulturværftet i Helsingør. Det sker i forbindelse med en storstilet fernisering og udstilling af originaltegninger fra værket.

Fupz Aakesons dystopiske roman om to unge, der tager en livsfarlig rejse igennem et kaotisk Danmark, hvor en rædselsvækkende virus har gjort alle over 25 år gale, starter og slutter i Helsingør. Derfor er det ganske naturligt, at den opdaterede graphic novel-udgave af denne 20 år gamle ungdomsroman udkommer på Biblioteket Kulturværftet i selvsamme by.

’De gale’ er siden sin udgivelse i 1992 udkommet i 20 oplag, og nu har forfatteren og forlaget besluttet sig for at opdatere historien og valgte graphic novel-genren som medie. Forfatteren Erik Barfoed har bearbejdet romanen og skrevet et manuskript, som det spritnye, danske stortalent Mikkel Sommer har illustreret. Resultatet er en flot, tankevækkende tegneserieudgave på 144 sider, der i den grad yder originalværket retfærdighed. Kim Fupz Aakeson har selv været med under hele processen. Ulig romaner er tegneserier og graphic novels ofte resultatet af et samarbejde, og således også i skabelsen af denne opdaterede og grafisk formidable udgave af ’De gale’.

Man vil kunne møde både Kim Fupz Aakeson, Erik Barfoed og Mikkel Sommer ved ferniseringen på Biblioteket Kulturværftet, hvor de vil fortælle om bogen, processen og samarbejdet samt svare på spørgsmål fra publikum. Man vil også kunne købe bogen, og mon ikke der bliver mulighed for at få den signeret af de tre herrer?

Biblioteket udstiller fra d. 22. marts til d. 31. maj en lang række af Mikkel Sommers flotte originaltegninger fra ’De gale’ i en udstilling, der ønsker at kaste lys over arbejdsprocessen i projektet og den vanskelige vej fra roman til grafisk fortælling.

Biblioteket Kulturværftet er stolte over at give læsere af ungdomslitteratur, tegneserier, graphic novels og tankevækkende litteratur en chance for at møde Kim Fupz Aakeson, Erik Barfoed og Mikkel Sommer, når ’De gale’ vender tilbage til Helsingør.

Udstillingen og ferniseringen er lavet i samarbejde med forlaget Høst og Søn.