Home / Artikler / Nyt Mortensen album for første gang i 15år: ”DEN FALSKE MUMIE”

Nyt Mortensen album for første gang i 15år: ”DEN FALSKE MUMIE”

Pressemedelelse: Endelig kommer det nye Mortensen album med en helt ny Mortensen historie, som har ligget i skuffen siden 1998. Denne gang er Mortensen igen i et uhyggelig kapløb med tiden –den falske mumie viser sig at indeholde noget, der er meget mere skræmmende, end nogen havde forestillet sig. Det begynder allerede i 1891, da en lille by i Transylvanien hærges af Vampyrer –er det virkeligt, eller står nogen bag disse uhyggelige overfald -og hvad har de med en hemmelig auktion i Paris at gøre… Det hele starter i Prag i 1993, hvor Maya pludselig forsvinder sporløst…

Mortensens mondæne meritter er en spændingsserie om tidsagenten Mortensen, der har travlt med at holde styr på verdenshistorien! Serien om Mortensen tager udgangspunkt i virkelige begivenheder. I al hemmelighed har nogen opfundet tidsmaskinen -problemet er bare, at det skaber kaos i vor verdenshistorie… Mortensen er ansat til at rydde op!

Serien er tegnet af Lars Jakobsen, der har beskæftiget sig med en bred vifte af grafiske udtryksformer, bl.a. modetøjsillustrationer, reklamer, dokumentarfilm og tegnefilm. Lars Jakobsen har desuden tegnet til bl.a. Anders And, Basserne og Flintstones. Mest kendt er han nok for humørstriben Ganske Vist, om hverdagen i en hønsegård.

Udgivelsen af de fire første bind er blot startskuddet til helt nye bind der udkommer frem til 2013. Lars Jakobsen har udover med forlaget Wisby& Wilkens skrevet kontrakt med det amerikanske forlag Lerner publishing, som har købt rettighederne på de første 3 albums til udgivelse i USA og England i 2012. Forlaget har endvidere forkøbt rettigheder på de tre næste Mortensen album i serien, allerede inden historierne er skrevet, med udgivelse ultimo 2013.

Det er første gang en dansk tegner får oversat en hel serie i USA. ”Jeg har fået en fantastisk chance for at lave det, jeg holder mest af, og sådan en kontrakt får man kun én gang i livet. Jeg er meget taknemlig for det amerikanske forlag, som gennem hele kontraktforløbet har været super-professionelle og passioneret interesseret i tegneserier,” siger Lars Jakobsen.

Forlaget Lerner publishing købte endda rettighederne uden først at have læst en engelsk  oversættelse af albummet. ”Det er jo utroligt –men deres argument var, at de kunne læse albummet bare ved at kikke på billedernes fortælleforløb og forstå historien uden at læse teksten. Det betyder, at de også kan sælge albummet til svage læsere –der, uanset om de læser teksterne, vil kunne forstå det meste af historien, også selv om de måske ikke får alle detaljerne med,”  tilføjer Lars Jakobsen.

De amerikanske udgaver er i nogen grad blevet omarbejdet og kommer i udvalgte butikker herhjemme i et begrænset antal. Så skal man sikre sig alle versionerne af Mortensen, er det med at holde øje. De udkommer både i softcover og hardcover.

Med de helt nye udgaver af Mortensen albummene og ”Den røde rubin”, der indeholder næsten 40 siders ekstra materiale,”Spjældet i Santa Fé”, ”Den mystiske palæotyp” og nu ”Den falske mumie” -er serien, der oprindeligt blev opfundet i 1987, igen aktuel og fås i din tegneseriebutik, hos boghandleren eller på nettet på

2 comments

  • Jeg synes nu stadig den sarkofag skulle have været noget mere nedtonet, som vi talte om i en tråd for et stykke tid siden, ellers en lækker forside. De få sider jeg kan se på google ser også ret godt ud. Kan man kigge lidt mere ind i albumet nogle steder (4-5 sider i farver)?

    Og spændende med USA, held og lykke med det. Glæder mig da også til at læse albumet. Er det afsluttede historier med samme hovedperson eller hvordan hænger det sammen med de fire album ?

  • Takker! Den er også blevet nedtonet – det er vist bare Dan der har brugt en tidlig forsideversion 😉

    De første 10 sider kommer op i løbet at et par dage på Serieland –

    Mortensen er den gennemgående hovedperson og albumene kan sagtens læses hver for sig – det sjove er, at historierne er inspireret af virkelige hændelser…

    Der kommer i alt 6 album både på dansk og Amerikansk. De første Amerikanske kommer sidst på sommeren i år.

Leave a Reply