Home / Artikler / Serieparaden genopstår…

Serieparaden genopstår…

Zombier er jo vældigt populære for tiden – og Egmont hopper med på vognen og har genoplivet Serieparaden.

Vi har i den forbindelse haft en lille snak med redaktøren Martin Blemsted:

“Der var et tidspunkt, hvor bladhylderne bugnede af forskellige humorblade – hver med deres egen hovedserie eller særlige profil. I dag ser det anderledes ud, og Basserne er sådan cirka det sidste af en vis størrelse, der er tilbage. En beklagelig udvikling… For som udgivere har vi en pligt til at dyrke nye talenter, og det er der ikke så vældig stor grobund for i Basserne. Enkelte nye humortegnere, som fx Morten Ingemann og Rasmus Julius, har Basserne da bidraget til at få frem, men jeg tror på, at der må være flere derude. Desværre er pladsen til nye, uprøvede serier i Basserne ret begrænset. Standardsvaret til gode, lovende tegnere der sender deres ting ind til os har alt tid været været noget i stil med: “Din serie har bestemt potentiale, men lige nu har vi desværre ikke plads i Basserne…” Derfor fik vi idéen til at genoplive Serieparaden. 3 x 48 sider giver nemlig mulighed for at prøve rigtig mange serier af. Og som tillæg til det velkendte Basserne, og til cirka samme pris, er der vist ingen der føler sig snydt.

Og så er efterspillet på Facebook mindst lige så vigtigt. For her kan man nemlig stemme om de nye serier eller bare give sin mening til kende. Hvis nogen hader en af de nye serier, og en anden elsker den, så kommer der forhåbentlig gang i diskussionen om, hvad en god humorserie er. Og det er værdifuld indsigt, som vi kan bruge i det videre arbejde med at gøre Basserne federe. Indtil videre har responsen været god – noget vi aflæser på aktivitetsniveauet på Facebook – men vi følger Facebookafstemningen op med en større læserundersøgelse i nærmeste fremtid.

Som minimum skal der også være mindst én ny, dansk serie i hvert tillæg. Resten kommer fra USA og Norge. Men vi har også kig på en masse spændende nyt fra Sverige, som forhåbentlig kommer med på et senere tidspunkt. Hvis det bliver en succes, håber vi nemlig på at gentage den til næste år.

Så hvis man har en serie liggende i skuffen, er man velkommen til at sende den ind. Måske kommer den med i næste udgave af Serieparaden?”

 

Se facebooksiden her >>