Home / Artikler / Startskuddet lyder til Nordisk tegneserieforsknings største satsning

Startskuddet lyder til Nordisk tegneserieforsknings største satsning

28 forskere fra universiteter i hele Norden er gået sammen om at højne forskningen i tegneserier og bliver fra 1. september 2011 støttet af Det Fri Forskningsråd, Kultur og Kommunikation. Det giver Norden en enestående mulighed for at positionere sig stærkt i tegneserieforskning både internationalt og til gavn for en hjemlig offentlighed. Der er kick-off møde d. 27.-29. oktober på Syddansk Universitet i Odense.

Forskningen i tegneserier er i rivende udvikling i disse år, og med NNCORE vil vi sikre os, at de nordiske lande er med helt fremme. Da tegneseriestudier går på tværs af mange fag og videnskaber, fra kunst- og medievidenskab til historie og sociologi, er der uendelig mange muligheder for at skabe forbindelser mellem forskningsfelter som almindeligvis befinder sig på forskellige universitetsinstitutter og afdelinger. Det gør tegneserieforskning til et utrolig spændende og udfordrende felt, men det betyder også at det er nødvendigt bevidst at skabe platforme hvor tegneserieforskere kan mødes og udveksle ideer. NNCORE er sådan en platform, og det konkrete formål er at opbygge et stærkt nordisk forskningsnetværk som samarbejder med andre nationale og internationale netværk, og som leverer ny forskning via kollektive forskningsprojekter og publicering.

NNCORE har to år til at vise verden hvor vigtigt det nordiske perspektiv er i den eksisterende forskning. Som uafhængige af både en fransk og amerikansk tradition kan nordiske forskere skabe nye stærke muligheder for tegneserieforskningen. Samtidig har vi mulighed for at udvikle forskningen i tegneserier begået på de nordiske sprog og dermed åbne omverdenens øjne for både mulige fælles spor og forskelligheder indenfor nordiske tegneserier.

For mere information, se vedlagte nyhedsbrev med citater fra deltagere i NNCORE og hjemmesiden på www.sdu.dk/nncore. Eller kontakt Rikke Platz Cortsen (rpc@hum.ku.dk) eller Anne Magnussen (magnussen@hist.sdu.dk).

 

Debattér nyheden her>>