Home / Blogs / Blækfabrikkens blog / Det nye Seriejournalen.dk

Det nye Seriejournalen.dk


I et interview i Billedstorm fortæller Paw Mathiasen om hvordan han i 1989 spøgende foreslog Frank Madsen at fusionere sit Fat Comic-blad med Serieskaberen, som Frank redigerede, som et modsvar på de mange bankfusioner og firmafusioner der var i gang på det tidspunkt. Til hans overraskelse tog Frank ham på ordet, og fusionen af de to blade var en realitet få dage senere. Således blev tidsskriftet Seriejournalen født i 1990.

Vi springer nu mange år frem i tiden. Seriejournalen og Billedstorm er nu nedlagt, men Seriejournalens webportal om tegneserier på nettet overlevede, ikke mindst i kraft af Frank Madsens utrættelige arbejde.

Men Frank Madsen tager stadigvæk folk på ordet, for eksempel når man håner hans tekniske opbygning og mumler noget om at overtage websitet. Og således endte vi her.

Hvad sker der nu med Seriejournalen?
Tyve års indhold er sorteret og det bedste er flyttet over på et helt nyt site, som er nemmere at finde rundt på, og æstetisk mindre kvalmende end før — en klar forudsætning for websitets fremtidige overlevelse.

Samtidig er debatforummet reorganiseret, spambotterne er sparket ud, og der er allerede kommet lidt mere gang i debatten. Vi håber at kunne trække endnu flere debattører til — det kan bare ikke passe at det eneste sted på nettet hvor der findes dansksproget debat om tegneserier ikke kan mønstre flere folk. Jeg ved der sidder folk derude som mener noget om tegneserier. Kom op af stolene!

Regn også med at vi selv (Blækfabrikken) vil mene ting og sige ting. Vi er ikke blege for at indrømme at vi ved ALTING bedre end ALLE andre, så det ville være dumt ikke at udnytte relanceringen af sitet til at udbasunere det til højre og venstre.

Farvel til anmeldersystemet
Noget der kommer til at ændre sig er anmeldelserne. Skabelonen og karakterskalaen til anmeldelser er væk, og vi kommer ikke til at distribuere anmeldereksemplarer af nye tegneserier ud til et netværk af anmeldere som tidligere. Skribenter og forumbrugere er meget velkomne til at anmelde det de læser, men vi har bestemt at vi ikke vil eller kan bruge ressourcer på at sætte det i system.

Nye artikler og tips til tegnere
Nye og gamle skribenter og bloggere sidder klar ved tasterne klar til at skrive om nye og gamle tegneserier.
Vi har også en ny kategori af artikler, der hedder Serieskolen. Den vil løbende blive udvidet med tips og tricks for nye serieskabere.
Desuden har jeg indgået aftaler med flere skribenter fra NørdNyt, som betyder at vi engang imellem vil bringe nogle af de bedste og/eller sjoveste artikler fra gamle numre af bladet her på hjemmesiden.

Samarbejde og annoncering
Vi er også åbne for andre nye tiltag og forslag. Kontakt os hvis du har et forslag til hvad vi kunne kaste os over.
Allerede nu arbejder jeg med en række subsites/underafdelinger som du måske hører mere til senere. Jeg kan godt lide ideen om at samle flere ressourcer under den paraply som hedder Seriejournalen. Vi har stærk hosting, høj daglig trafik og et kendt brand, så måske kan vi tilbyde flere at nyde godt af det, og samtidig udvide vores læserskare.

2 comments

 • “nemmere at finde rundt på, og æstetisk mindre kvalmende end før…”

  Hæhæ, det ved jeg nu ikke. Jeg bliver aldrig nogen stor fan af WordPress, CMS og stangtøj, men 16 års erfaring har i hvert fald lært mig, at der ikke er to mennesker, der har den samme mening om, hvad der er godt webdesign og hvad der er nemt at finde rundt på. Så der skal nok være nogle, der jamrer over det nye design og ikke kan finde de ting og funktioner, de elskede ved den gamle udgave. Men så skal I bare gøre som den gamle redaktør: Overhøre deres brokkeri – eller finde nogle naive fjolser, I kan tørre sitet af på.

  Held og lykke fremover! 🙂

 • Tak Frank.
  Gu er det ej optimalt med tilpassede skabelonløsninger, men jeg har ikke ressourcer til mere lige nu, så det var enten det her eller ingenting.
  Og så er det forholdsvist nemt at betjene for bidragydere der selv vil lægge en ny artikel på sitet.
  I øvrigt ER der mange funktioner som er forsvundet i forhold til før, for at gøre det så simpelt som muligt.

Leave a Reply