Home / Blogs / Der sker en masse…

Der sker en masse…

Der sker en masse…..

Da jeg var dreng så ”man” skævt til tegneserier. Da tegneserier blev om ikke okay, så næsten okay, på tålt ophold (og alligevel ikke helt), så man skævt til krigsblade, så røg Anders And ud i kulden, så blev alle blade ugleset; det var kun albumserier, der duede.  Jeg har sikkert sprunget et par led over, men meningen er klar. Der er hele tiden noget at ”se ned på”. For tiden, og i et stykke tid, har det været, og er det, superhelteserier, der er nederst i hierarkiet, og der er en tendens til at selv indenfor superhelte, så er DC lidt mere ”bund” end Marvel. Det er generaliserende, jeg ved det, me-en….noget er der om det.

Det kan være blockbusterne i biografens mørkes skyld, indrømmet, selv om jeg er gladest for DC’s univers, jeg kan også lide Marvel, men jeg er gladest osv.…., SÅ er Marvels  superheltefilm generelt bedre på den store skærm; hvis vi kigger på TV -serier, står det mere lige. Men superhelte er superhø! Synes folk.

Det er synd! Og det er ikke rigtigt, for der sker en masse! Lige vendt hjem efter lidt hospitalsbesøg og et operativt indgreb, AV, så synes jeg, når jeg kigger ”bunken”, der ligger hos,  igennem, at der sker fi-ine ting indenfor superheltegenren – også hos DC! I bunken her ved siden af ligger: blade, noget så forkætret som tegneserieblade! 

Lad os se på et par stykker: Superman: Up in the Sky er en miniserie af Tom King, som pustede nyt fabelagtigt liv i Jack Kirbys Mister Miracle og som tryller med Batman – titilen, her er han parret med en af Joes sønner, Andy Kubert, og det er godt! BUM! God historie, fine tegninger, Jeps. Der er Batman: White Knight II. Curse of the White Knight. Det er også fremragende. en efterfølger til The White Knight, Sean Murphy skriver og Matt Hollingsworth tegner Batman-guf. Jokeren er med! Doomsday Clock # 11 er en Watchmen spin-off og som sådan farligt materiale. Det er svært ikke at begå helligbrøde overfor mesterværket Watchmen , men jeg er mere end tilfreds. Det er Geoff Johns og Gary Frank, der prøver at løfte den tunge arv, og det lykkes! Så har DC fundet RUMMETS HELTE frem eller rettere Brian Michael Bendis har, og her ligger Legion of Super-heroes: Millenium #1, der kommer en 2’er, og så kommer der en serie. Stille jubel!

I hæderkronede Action Comics #1014 kører Bendis løs med 1000 km./t. Her er det The Red Cloud, som er skurken, der ordner Superman; mon? Og der er kælet for bifigurerne. Det er godt! Og dette er sagt af en ikke stor ”spejderdreng fan”. Selv en middel titel som Batman Beyond, for nærværender #35, har en super god historie med sure, gamle Bruce Wayne; også godt. Freedom Fighters #8 i en mini-serie på 12 numre om Amerika under nazi-styre, de vandt nemlig 2. verdenskrig. Det er et super nostalgisk trip med gamle – ikke set så tit helte og med et nutidigt tvist trut i Trump-eten samt flotte tegninger. Batman vs. Ra’s al Ghul #1 ligger her også. Det er Neal Adams, som ved Gud har skuffet fælt i den senere del af karrieren, men her råder lidt bod på det, i hvert fald tegnemæssigt, har endnu ikke læst den, Gruer lidt. Det er ham selv der skriver! Og der er Lois Lane #3 af en 12 numres miniserie. Ikke det gamle Superman’s Girlfriend lal, næh skarp journalist med et agent tvist . Move over Kim Bildsøe! Og Batman/Superman #1 ser rigtitg spændende ud, lover godt, fi-ine tegninger. Og så er der Leviathan. En fortælling om endnu en mystiisk skurkeorganisation, der gør kål på ALLE andre organisationer af Brian Michael Bendis og Alex Maleev. Sådan! Noget super detektiv/agent halløj fra øverste hylde! Der er også nogle, der er meget glade for den nye Jimmy Olsen serien. Det er så ikke min kop the, men der er også riiiigeligt! Jeg har ikke nævnt halvdelen og hos Marvel  siger de, at der sker ting og sager i X-men og andre stede, men lad det nu ligge. Så som sagt: der sker en masse! Kast ikke vrag på det hele!

mvh.