Home / Blogs / Disney-kritikeren / Andtastisk sommerlekture

Andtastisk sommerlekture

Anders And & Co. nr. 28/2011 med tillægDer er ekstra god grund til at købe Anders And-bladet i denne og de næste to uger. Egmont Serieforlaget har nemlig besluttet sig for at kaste Don Rosas eftertragtede serie om onkel Joakims liv i grams for masserne.

I ugerne 28, 29 og 30 ledsages Anders And & Co. af tillæg, der hver indeholder fire kapitler af serien.

Don Rosas værk er på alle måder et stykke imponerende andelitteratur, hvor han trækker tråde mellem Carl Barks’ mange fortællinger om Joakims vej fra fattig ælling i Skotland til guldgraver i Klondike, flodkaptajn på Mississippi og til finansfyrste i Andeby. Lige siden historierne begyndte at udkomme i starten af 1990’erne har andefans været rygende uenige om, hvorvidt denne detaljerede kortlægning af Joakims karriere hører hjemme i et Disney-univers, men uanset hvad må man tage den høje, sorte hat(*) af for Rosas ihærdighed.

Tillæggene er trykt på mat papir, med kraftigt omslag og limryg, hvilket må siges at retfærdiggøre bladets merpris på en femmer.

“Her er dit liv”-serien udkom første gang i bogform i 1997, hvor den hurtigt blev et værdifuldt samleobjekt. Siden er serien udkommet på dansk i Hall of Fame-bøgerne, og den er ligeledes blevet genoptrykt flere gange på originalsproget.

Hvad venter du på? Køb, køb, køb!

(*) Ifølge Rosa købte Joakim sin hat tilbage i 1909. Anledningen var, at han ville være fint klædt på, fordi han skulle gøre forretninger med Ruslands zar Nikolaj den Anden i Sankt Petersborg. Så er den oplysning på plads.