Home / Blogs / Dundertale / Den første Kurt Dunder historie, side 1 af 8

Den første Kurt Dunder historie, side 1 af 8

Den 25. september er jeg i Århus og signere under Bogfesten i Ridehuset. Her kan du bl.a. købe “Kurt Dunder: De apokryfe Skrifter”, en eksklusiv luksushardcover på 36 sider, der samler alle de droppede historier, tilløb, side 1’er, bortredigerede sider og KD-illustrationer udført i andre sammenhænge end Kurt Dunder albummene.

Bogen er i hardcover albumformat med ægte forsats og imiteret halvlæderryg og trykt på fornemt, glittet fotopapir i fornem tysk kvalitet og er efter sideprisen den til dato dyreste, danske tegneserieudgivelse!

Værket indeholder aldrig før offentliggjorte sider fra de indtil nu ukendte Kurt Dunder historier “Kurt Dunder i Barokko”, “Spåkage-mysteriet”, “Den fembenede Gris” og “Kurt Dunder og Marianergraven”. Et must for alle ægte Kurt Dunder fans!
Værket koster kr. 425,00 og kan kun erhverves ved personligt fremmøde.

DEN FØRSTE KURT DUNDER HISTORIE

Fornylig fandt jeg endnu en snes manuskriptsider, der ikke er med i “Kurt Dunder: De apokryfe Skrifter”, og som jeg vil bringe her i bloggen de kommende uger. Det drejer sig om de to allerførste forsøg på at skrive en Kurt Dunder historie helt tilbage i 1987 – før “Kurt Dunder i Afrika.”

I den første møder vi Kurt Dunder som tvivlsom rejsebogsforfatter af den kulørte slags, der hellere smører for tykt på end for tyndt. Der er helt klare tråde tilbage til Jørgen Bitsch’ rejsebøger, bl.a. “Bag Arabiens Slør”, hvor forfatteren med brune kontaktlinser og et skjult kamera vover sig ind i Saudi-Arabien for at lede efter hvide slaver. Rigtige mandfolk var ikke rigtig på mode i midtfirserne, antiheltens årti, så Kurt skulle være en tilbagevenden til den klassiske helt – dog med en humoristisk kant.

Flere sider følger de næste dage…