Home / Blogs / Dundertale / Kurt Dunder i glas og ramme i Roskilde

Kurt Dunder i glas og ramme i Roskilde

Kurt Dunder

Sidste år i oktober måned var jeg til møde i den gamle bispegård midt i Roskilde, hvor den lokale kunstforening hver måned arrangerer nye kunstudstillinger i Palæfløjen, der ligger vis a vis Roskilde Domkirke. En fornem og stemningsfuld placering for en tegneserieudstilling, og sekretariatsleder Henriette Westh ville gerne have Kurt Dunder med. Og oktober 2009 lød betryggende langt ude i fremtiden.

Fredag før efterårsferien blev det imidlertid alvor, der var deadline for aflevering af rammerne med de udstillede værker, og pludselig skulle man beslutte, hvilke originaltegninger, der skulle i glas og ramme, og hvad der skulle udelades. Udstillingen er et kronologisk snit gennem den danske tegneserietradition, så jeg besluttede at følge trop med et snit gennem Kurt Dunders bedrifter, med hovedvægten på nye værker. Det blev til 6 rammer på 80 x 60 cm med originaltegninger fra “Kurt Dunder i Afrika”, “Kurt Dunder på Grønland” og den helt friske “Kald mig Ishmadunder”, og så en ramme på 70 x 100 cm med 4 originalsider fra “Kurt Dunder og Nanobotterne”. Og da tegneserieudstillinger let kan gå hen og blive en farveløs affære, fik hver original selskab i skifterammen af den færdige, farvelagte side. Så kan beskueren sammenligne originalen med det færdige resultat.

Udstillingen er en salgsudstilling, dvs. at de udstillede værker – med få undtagelser – er til salg. Kurt Dunder siderne koster 1500-2000 kr. (rent røverkøb!), men for folk der er ramt af finanskrisen er der også udstillet 5 små portrætter af Kurt og Bill. De blev til som penneprøver, da jeg ville teste Thierrys historie om, at Franquin sleb spidsen på sine Plume Atôme penne på en smergelsten for at få en mere markant streg. De blev klippet ud, monteret på gult glanspapir, sat i glas og ramme og prissat til 120 kr. stykket.


Udover Kurt Dunder er udstillingen befolket af Rasmus Klump, Willy paa Eventyr, Nofret, palindromet Otto, Dimensionsdetektiven, Henrik Rehrs plankton, Olsen-Banden og flere andre sære skabninger fra den ældre og nyere danske tegneseriehistorie.

Udstillingen løber frem til og med søndag 15. november. Adressen er Palæfløjen, Stændertorvet 3C, 4000 Roskilde. Åbningstiderne er tirsdag-søndag kl. 12-16. Mere info på www.roskildekunst.dk