Home / Blogs / Go' sommer! (Løst og fast)

Go' sommer! (Løst og fast)

220px-GhostRider_western_1Nå, du troede nok, at der var fred og ro og ingen fare her fra denne kant, men du kan tro nej du! Jeg slår til når du mindst venter det. Det er godt nok længe siden, og der er knald på ude i den virkelige verden. Det må være et af de forsømteste forår i mands minde, i skarp konkurrence med dengang der blev læst til eksamen, lo. those many years ago. Og mens foråret (og bloggen) er blevet forsømt, og livet har krævet min fulde opmærksomhed, især arbejds-og privatlivet så er der sket ALT muligt i tegneserieland.
Batman har 75 års jubilæum! Der udkommer et ugentligt Batman blad i USA med undertitlen Eternal. Tænk dig – et ugentligt Batman blad! Og det oveni de andre Bat-titler. Og DC er så vilde med ugentlig blad konceptet, det har vel noget med penge at gøre, at der også kommer en ugentligt Future’s End publikation, som egentlig også er ret interessant. Og senere følger endnu en titel, som efter sigende alle har noget med Bat at gøre. Så ved jeg da hvor jeg skal smide mine hårdt tjente skillinger hen.
Arrow TV serien er blevet mere skarp og Marvel’s Agents of SHIELD udvikler sig fint og er stærkt underholdende. Fra førnævnte Arrow, lidt for testoteron-pumpet måske, kommer der en spin-off serie, The Flash. Ser lovende ud. Der har før været en Flash TV serie tilbage i 90’erne. Den gik kun en sæson. Tiden er måske mere moden nu, for serien var egentlige ikke så ringe endda. Og så kommer der en serie, der hedder Gotham! Gad vide hvad, den handler om? En art Smallville med Bruce Wayne som omdrejningspunkt? traileren falder skægt nok i min smag! På Marvel fronten er Guardians of the Galaxy på trapperne på den store skærm.
Blandt de lidt sørgelige tildragelser her i livet, forlød det i starten af maj fra USA, at Disk Ayers er død. Han blev en gammel dreng, 90 år, og stod bag så fine ting som Ghost Rider (den originale cowboyfigur), som senere har fået navneforandring til The Phantom Rider, og Marvels krigsserie Sgt. Fury and his Howling Commandos blev også begunstiget med Ayers flotte streg. Han ink’ede en masse forsider og historier af Jack “the King” Kirby bl. a. de tidlige Fantastic Four og leverede bundter af monster/gyserhistorier til Marvels Amazing Adventures, Journey into Mystery, Strange Tales, Tales of Suspense, and Tales to Astonish før superheltegenren for alvor tog fart. Et langt liv indenfor tegneseriebranchen er slut. R.I.P.
Tilbage til det muntre: Fantask har fundet på at lave en ugentlig video-podcast med lidt af det overflødighedshorn der tilbydes i denne hæderkronede kælderbutik i indre by. Her sidder et par medarbejdere, bl. a. Morten Søndergård, en alltime favourite of mine, og faldbyder eller omtaler lidt af det, der efter deres mening kunne vække evt. kunders interesse. En god idè i mine øjne og sært egentlig, at dette tiltag ikke er sket for længst. Det har jo kørt i USA i en årrække. Bedre sent end aldrig. Sjovt er det i hvert fald! Se det! Og go’ sommer!

mvh.

2 comments

  • Det var længe siden! Super med Fantasks video podcast! Og sørgeligt med Dick Ayers, men han var jo en gammel mand. Også god sommer til dig, og kom så tilbage efter sommerferien med din sædvanlige stabile udgivelsesfrekvens. Altid hyggeligt at læse dine snurrige tekster.

Leave a Reply