Home / Blogs / Hartungs galleri / Advarsel: køb ikke af Adrian Saich

Advarsel: køb ikke af Adrian Saich

Ja, så er Hartungs Galleri oppe at køre igen efter en lang pause. Årsagen til mit fravær – noget så kedeligt som stress. Har simpelthen arbejdet mig halvt ihjel et par måneder, og det kan jeg absolut kun advare imod. Pas på helbredet, venner, stress er en sand livskvalitetdræber.

Nu laver jeg så mit andet blog-indlæg på én dag, højst atypisk og usædvanligt. Årsagen er, at jeg føler, jeg må ile med en advarsel: Køb aldrig nogensinde noget af en herre ved navn Adrian Saich. Han optræder alle mulige steder på nettet – bl.a. på eBay, hvor han har flere sælgernavne. Du kan møde ham som capp2000 eller Adrian Money eller noget tredje eller fjerde. Han er en berygtet bedrager og småsvindler, som med forbløffende stort talent laver forfalskede tegninger af store navne.

En af mine bekendte mødte for nylig selveste Robert Crumb. Min bekendte havde taget to originale Crumb-tegninger fra samlingen med sig – for at få dem signeret. Den ene nikkede Crumb straks genkendende til. Han signerede den med et stort smil. Den anden nægtede Crumb ethvert kendskab til – i stedet skrev han på den, at den var en forfalskning! Min bekendte havde givet 500 USD for tegningen for nogle år siden – hos en sælger ved navn, rigtigt gættet, Adrian Saich.

På nettet kan man også resercahe sig frem til, at han har optrådt som digter – ved at stjæle poesi fra andre og så fremføre det som sine egne værker. Det vides ikke, om han selv fører pennen, når han forfalsker tegninger, eller om han har kunstnere til at udføre det beskidte arbejde. Blandt hans mere kendte falsknerier er en tegning af Ronald Searle, som gik for 1700 britiske pund på eBay.

Hvis du allerede har købt noget af Adrian Saich, så er der grund til bekymring. Og under alle omstændigheder bør du huske navnet – og undgå alt, denne person er involveret i.