Home / Blogs / Hartungs galleri / Hugo Pratt udstilling i Hillerød

Hugo Pratt udstilling i Hillerød

Klasse fornægter sig aldrig. Hugo Pratt er igen på alles læber, 14 år efter sin død i 1995. Lige nu er Pratt aktuel i Bruxelles, Belgien, i Cherbour, Frankrig – og i Hillerød, Danmark! Samtidig er der udkommet en ny fremragende bog, som er et must for alle fans af den geniale kunstner og Corto Maltese.

Advarsel: Kan du ikke tåle, at jeg omtaler mit eget galleri i denne blog, skal du nok stå af nu – for det handler denne gang om min store udstilling af Hugo Pratts grafiske arbejder, idet jeg samtidig orienterer om de vigtigste udenlandske begivenheder, hvor Hugo Pratt også er aktuel.

På lørdag den 22. august kl. 12-16 lukker Galleri Comicart.dk i Hillerød dørene op for udstillingen “Corto Maltese og de andre – Hugo Pratts grafik”. Udstillingen kan ses frem til udgangen af september, idet galleriet normalt har åbent hver lørdag. Dog vil solgte værker løbende blive fjernet, så udstillingen er klart mest spændende fra starten – hvor man kan se og nyde over 100 grafiske arbejder i form af signerede tryk, litografier, silketryk, plakater, portfolios og andet guf. Der er tale om tryk, som jeg har indkøbt via rejser i Belgien, Frankrig og Italien gennem årene, suppleret med netindkøb. Mange af de udstillede tryk er ikke til salg andre steder i verden, mig bekendt. Jeg håber og tror, at mange af Seriejournalens faste brugere vil dukke op – tro mig, det er værd at se.

Nu kan du godt slappe af igen. Reklameindslaget er forbi. Resten af denne blog handler om de øvrige nyheder om Hugo Pratt!

I Bruxelles er man netop nu ved at færdiggøre en 95 meter stor murudsmykning, et såkaldt vægmaleri, til ære for Hugo Pratt og Corto Maltese. Byen har en stolt tradition for sådanne vægmalerier af bl.a. Tintin og Titeuf, og nu er turen altså kommet til Pratt. Arbejdet gik i gang i juli, og muren skulle være færdigmalet i starten af september 2009. Se den ved Quai des Peniches.

I den nordfranske by Cherbour kan man på Thomas Henry Art Museum frem til september 2009 se en stor Pratt-udstilling, som åbnede i april. Udstillingen hedder “Hugo Pratt, secret Journeys” og indeholder 150 originale værker, hvoraf en tredjedel aldrig har været udstillet før. Nok en rejse værd. Der er fri entre og udstillingen lukker først den 20. september, så man kan måske lige nå at arrangere en tur.

Endelig skal nævnes den efter sigende flotteste Hugo Pratt bog, der nogensinde er udgivet. Casterman har udsendt “Hugo Pratt: Periples Secrets”. Ja, det er en bog, der knytter sig til den aktuelle udstilling. Bogen er på over 400 sider, og teksten er på engelsk, fransk og italiensk. Bogen er en slags opfølgning til den lige så anbefalelsesværdige “Periples Imaginaires”. De to bøger rummer til sammen Pratts samlede akvareller – og der ligger ti års research bag udgivelserne.