Home / Blogs / Ønskeseddel

Ønskeseddel

SOCKSå er det ved at være på de tider igen. Somme vil endda mene, at fristen er oveskredet. Det la’r sig ikke skjule – vi skal atter til at jule! Man bli’r jo helt højstemt. Og med til hele dette tabernakel hører uomtvistelig ønskeseddelen. Det ER smukt at læse andres og så give dem en eller to ting fra listen, men det er også smukt at modtage. Tænk, familie, venner og bekendte har gjort sig umage og lagt sig i de røde juleseler for at finde ud af, hvordan de så ville kunne glæde netop dig i denne ellers så mørke og kolde tid, som vi lever i, som nationalskjalden Kim Larsen så smukt udtrykte det en gang i en af sine sange.
Lad os smide al skam over bord og i dette nedslag koncentrere os om nogle af de effekter, der ville kunne komme på tale, hvis nu vi havde samme smag.
I toppen, må jeg indrømme, at et længe næret ønske kan gå i opfyldelse denne jul. Langt om længe bliver det umulige muligt! Efter evindelige juridiske tovtrækkerier, splid, kævl og strid er det lykkedes Warner, tidligere kendt som Warner Bros., at nå frem til en aftale med alle mulige og umulige mennesker, så der endelig, e-n-d-e-l-i-g, ENDELIG, E-N-D-E-L-I-G kan ligge The Complete Batman TV series under juletræet!!! YES! Så kan jeg omsider slænge mig i sofaen og i en ordentlig kvalitet nyde, og ja, det kan jeg, NYDE denne TV perle fra barndommens svundne tid. Der kan indvendes meget imod denne camp’ede version af den dynamiske duo, men der kan intet siges imod Batmobilen, Batmotorcyklen, Bathulen Bat-anti-haj spray’en for slet ikke at nævne forbrydergalleriet Jokeren, Pingvinen, Kattekvinden i tre versioner Julie Newmar, Lee Merriwether og Eartha Kitt. Og der er POW, SOCK, BLAM og smæk for skillingen.

Taschen har så efterfulgt deres egen succes med DEN MEGET STORE BOG OM DC med DEN MEGET STORE BOG OM MARVEL: 75 Years of Marvel Comics af Roy Thomas, manden bag mangt og meget, også magasinet Alter Ego. Nu har man så fra forlagets sideimage lavet den sædvanlige finte med at “udstykke” DC pragtværket i fem små mindre dejlige værker, så man skulle måske vente, til de gør det samme med denne? Hvis de gør det? Dilemma! En sværvægter fra Taschen til en lille tusse.
Jeg mangler med skan at melde stadig et Carlt hæfte: # 10, 1 eller 10,2. Jeg er altid nødt til at kigge på listen, for at se hvilken det er, jeg mangler. Bliver det mon i år samlingen bliver komplet?

Der er jo også kommet en del fine ting i lille Danmark: Batman: Sort Sejr, Saga og Fatale fra G.Floy. Cobolt har forskellige dejlige samlede værker ude, og der er MASSER af dvd’er både på tilbud og til fuld pris med “real life” superhelte og tegnefilm. Man kan få de fleste større blockbustere på tilbud i Fona, f. Eks. De to rimeligt gode Avengers tegnefilm fra Marvel til 25,- kr.

Endelig var det nok også et ønske værd, når nu De Gamle Guder af MIK udkom i sidste uge. Og til sidst et lønligt håb: måtte DC få taget sig sammen til at underskrive den kontrakt om en udgivelse af tidlige danske Superman(d) fra Forlaget Fabel, som de har liggende til godkendelse ovre i US of A, Så bliver det også atter jul i den flyvende tallerken måske til næste år?

mvh.