Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/a/5/4/serieland.dk/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203 At udstille sin samling | Serieland
Home / Blogs / Samlernoter / At udstille sin samling

At udstille sin samling

I Svebølle samlerklub har vi en udstilling hvert andet år. Som formand er jeg meget involveret i dette, og jeg udstiller da også hver gang.

I år er det jo som bekendt jubelår for Anders And: Anders And & Co. havde jubilæum d. 1. marts, og det var tilfældigvis den dato, vi havde bestemt os at afholde vores udstilling, så jeg udstillede selvfølgelig min samling af AA og andre Disney-serier. Da Anders Hjorth-Jørgensen også er medlem af klubben, foreslog jeg ham, at vi arbejdede sammen om udstillingen, og vi fik udarbejdet et koncept, der gik ud på, at jeg dels udstillede hele min samling, dels lavede vi en plancheudstilling om Disney-serietegnere med hovedvægten på danske tegnere.

Nu er det jo sin sag at udstille ca. 3000 Anders And-blade, 300 Jumbobøger og flere hundrede albums og specialudgivelser, man må nødvendigvis vælge ud; så jeg fik lavet 6 store krydsfinersplader, som jeg satte lister på. Skruet fast på reolstiger udgjorde de et rimeligt grundlag for udstillingen, og jeg stillede så blot bladene op på listerne, undtagen mit nr. 1/49, som jeg havde sat i glas og ramme og skruet fast til pladen. Derudover var der plads til et par Dansk Familieblads Billedhæfter samt 3-6 nr. fra hver årgang, resten lod jeg stå i en række i tidsskriftskassetter på bordet foran, og der fordelte jeg også nogle hundrede Jumbobøger, albums og diverse.

På bagsiden af pladerne hængte vi plancherne. Jeg havde udvalgt materialet, men Anders H-J havde med vanlig professionalisme redigeret det: forstørret nogle sider og skrevet tekst til, så de blev flotte. Meningen var så, at de senere skulle op og hænge i Tegneseriemuseet, Kalundborg Museum, og det har de da også gjort fra 1. april, de blir hængende et års tid, hvis nogen har lyst til at se dem.

Udstillingen foregik i Rynkevangshallen, Kalundborg, og den var ikke så godt besøgt, som vi havde håbet: ca. 250 besøgende var der, men vi havde en hyggelig dag. til gengæld kom der et par gentlemen fra den lokale presse, så jeg har været i avisen mindst 4 gange med min samling, senest i forbindelse med åbneingen af Tegneseriemuseets samling.
Om to år skal jeg udstille igen, det blir meget mindre: Temaet har jeg bestemt til ’40 år med dansk tegneseriefandom’